Ultima actualizare: azi, 15:14

Naţionale

Simulare BAC 2024. Aproape 40% dintre elevii au luat note sub 5 la Limba română

Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele la simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2024, susţinută în perioada 4 – 7 martie 2024, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Datele din aplicaţie arată că rata de promovare este cuprinsă între 60,16% la Limba română şi 84,08% la Limba maternă. La trei dintre problele de examen, peste 35% dintre elevi au obţinut note sub 5, procentul ajungând aproape la 40% la Limba română.

Simularea Bacalaureatului a fost susţinută în perioada 4 – 7 martie, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Potrivit comunicatului citat, au fost implicaţi în procesul de evaluare 13.897 de profesori. În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi.

“Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor şcolare către fiecare unitate de învăţământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti până cel târziu marţi, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învăţământ cel târziu până pe 20 martie 2024”, a mai informat Ministerul Educaţiei.

Ministerul menţionează că face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul şcolar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor să fie comunicate anonimizat, prin afişare pe platformă, similar examenelor naţionale. Lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele. Profesorii care predau disciplinele la care s-au susţinut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum şi, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare, se mai arată în comunicatul citat. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

4 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Analfabeti in toata regula! La fel si cel care a scris articolul….” 40% dintre elevii a luat…” Vai de noi…

  2. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Citind știrea te-ai aștepta ca marele ficus de la Cotroceni, marea cameră de dressing să reacționeze măcar cu o propoziție. Fost prof de fizică cu postul blocat în stil românesc de cel puțin două decenii, fost inspector șef de la ISJ Sibiu, fost primar de Sibiu și președinte al țării cu două mandate pline și mândru posesor la lozincii fără sens și fără conținut numită și ” România educată” să spună măcar atât că măi copiii am îmbulinat-o dar rău de tot. Dar nu, el privește către culmi și mai mari ca să înainteze către șefia NATO. Niște copiii cu viața trasă pe șinerle de triaj sunt ceva probleme insignifiante. Am mai avut noi un ‘telectual tot așa pe care l-a depășit funcția dar măcar el a avut bunul simț să declare pe față că l-a învins sistemul – Emil Constantinescu. De fapt era gata învins din start. Dar asta este deja istorie. Un om cu un minim bun simț s-ar retrage din viața publică după asemenea rezultate. Nu de alta dar se descalifică singur. Că dacă el nu a reușit atunci cine? Căpitanul de vapor pe care îl doare undeva lateral de viitor? Dar cum un ficus sau un dressing room nu are așa ceva…..

  3. H&R Răspunde

    E greu cu limbu roman. Nu se stie cu toata lumea limbu roman.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Daaa, și de asta tot ungurii ieste de vină. Uite la limbul matern o ünvöcát múlt máj biné. Dár szé poaté áshá csévá??? Așa că stimabililor elevi puturoși mai beliți ochii în telefoanele voastre smart că nu mai este mult și telefonul vostru va fi mai inteligent decât voi. De fapt momentul acela nu mai este departe. Cine știe, poate găiți ceva IA să lucreze în locul vostru. Eventual unul se va găsi să vă șteargă și la fund, prăpădiților. 🤮 Apoi când vă veți trezi deja va fi prea târziu. Și ce supărați veți fi cu toții că nu găsiți de lucru decât la munca de jos !?!? Oare de ce???
      PS. Prin prezenta vă informez pe toții că cei care sunt de etnie maghiară știu prea bine că profii de limba maghiară sunt extra-exigenți când e vorba de corectat o lucrare. Mult, infinit mai stricți decât cei de română. Așa că stimabililor care vă văitați că profii sunt răi rețineți că nu profii sunt răi ci vor sunteți leneși și proști. Ordinea vă alegeți voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.