Ultima actualizare: azi, 11:46
Locale

FOTO/VIDEO. Utilaje electrice sau cu ardere internă? Miza este întreținerea eficientă a Parcului Central

Reprezentanții Florisal au anunțat, în această săptămână, că Parcul Central din municipiul Satu Mare, proaspăt reabilitat și modernizat, va fi întreținut în permanență, 24 de ore din 24, cu utilaje de ultimă generație. Cei de la Florisal au pornit la drum cu utilaje electrice, însă se pare că acestea au cam căzut testul practic, prezentând evidente probleme tehnice. Unul dintre aceste utilaje electrice, cu toate că este un produs din gama de vârf, a fost deja trimis în service, iar în schimb s-au primit alte două utilaje cu ardere interne, mult mai fiabile, durabile și eficiente.

Dacă utilajele electrice au o durată de exploatare după încărcare de doar aproximativ patru ore (deși în catalog se specifică o durată de exploatare de șase ore după încărcare), utilajele cu ardere internă pot fi folosite în mod continuu, 24 de ore din 24 de ore, în trei schimburi, dacă este nevoie. Un alt dezavantaj al utilajului electric este durata de încărcare foarte mare, timp în care un angajat al Florisal, cu un program de opt ore, ajunge să șomeze restul de patru ore. În schimb, cu un utilaj cu ardere internă, angajații Florisal vor putea să presteze serviciile pentru care sunt plătiți, iar Primăria Municipiului Satu Mare își vede contractul respectat la parametrii negociați.

Așadar, cum utilajele electrice au căzut testul practic, cei de la Florisal, în colaborare cu Primăria Satu Mare, ar trebui să analizeze această problemă la modul cel mai serios dacă vor să aibă o activitate eficientă.


CITEȘTE ȘI:

5 comentarii

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Hallo Florisal??? Cand curatati trotuarul de pe Henri Coanda de la Penny pana la Dantex? Ii plin de praf si cioburi

  2. ecologist Răspunde

    Deja a începăut. Primăria cuminte cum este a pus pe operator să cumpere din astea electrice că dă bine dar ca să vezi utilajele nu țin și deja sunt în service. Pentru că nu e normal ca să achiziționezi utilaje nou nouțe pe bani mulți și bateria să nu respecte cele stipulate în caietul de sarcini – 8 ore de autonomie la baterie. Adică ai un măturător electric care după 4 ore de lucru moare și trebuie dus la încărcat. care încărcat e pe puțin 8 ore? Apoi zilnic același poveste? Apoi cu omul care-l operează ce faci? Și măturatul cine face? Sau revenim la modelul supereco Fred Flinstone, aia cu echipa de țigani care trag mătura după ei? Sau vine poliția locală și pune pe fiecare așa voluntar-obligatoriu să măture câte puțin prin oraș. Asta după principiul autogospodăririi de prin anii ’80????

  3. 123456789 Răspunde

    Mihăiță Piticu dacă nu știai trotuarele sunt în atribuția proprietarilor nicidecum a Florisal!!!

    • ecologist Răspunde

      Nu e chiar așa că nu uita că sunt și zone unde este trotuar dar în zonă nu este casă, este parc, alee sau alte lucruri. Că nu poți cere ca oamenii să măture trotuarul la 200 m. Uite cum este de exemplu lângă fosta fabrică de pâine vizavi de mall sau în față la finațe publice la sediu. Acolo cine să măture? Dar asta ca să afli de la mine primăria are sub contract drumurile principale prin oraș cu operatorul de salubritate, indiferent că stă cineva la casă sau bloc acolo sau e domeniul public. De abia așteaptă să încheie contracte de măturat pentru că nimeni nu vede cum NU lucrează noaptea apoi dau vina pe trecători că fac mizerie. Adică practic iau bani publici pe nu știu ce.

  4. Ion Răspunde

    Ni mai la el! Wichipedia cum le stie SI pe toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.