Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTOGALERIE. Se montează scările la pasarela pietonală. Tot mai aproape de deschidere

Se montează scările la pasarela pietonală de pe râul Someș, iar noua investiție este tot mai aproape de deschiderea oficială. 

Pe partea cu mall-ul scările au fost deja montate în mare parte, iar lucrări similare vor începe și în partea opusă, astfel că sătmărenii vor putea circula în curând pe noua pasarelă pietonală.

,,Sper că în martie, cel târziu în aprilie, se va putea da în funcțiune pasarela pietonală”, a spus primarul municipiului Satu Mare.

Imagini surprinse joi, 14 martie:


CITEȘTE ȘI:

29 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Super fain.Dar cine stie sa ne explice cum vom ajung la Mall? Adica unde vad ca duc treptele nu ai acces
    pentru a intra la Mall !

    • Kuka Răspunde

      Sunt trepte de acces în zona Foodcourt a mall-ului.
      Apoi pasarela nu a fost făcută cu dedicație pentru mall, ci pentru a facilita accesul pietonal și velo între cartierele din sud și centrul nou!

      • Eu Răspunde

        @Kuka. Unde sunt treptele? In partea spre pasarela nu au acces si nici trepte, Food Court-ul este la etaj ! Treptele din poza sunt pentru Acces la incendiu/Scara de incendiu! Pam ,pam.

      • @Kuka Răspunde

        Mă faci să râd. Nepi a făcut la comandă proiectul și zii că nu e pentru favorizarea lor? Tătică tu ce fumezi? Acum se chinuie primăria să le combine funcțiunile că 8 ani până acum la asta nu s-au gândit. Va fi interesantă și legătura pantei pentru pista velo cu pasarela. Dar așa e cum spui toate sunt perfect gțndite și toate merg zeiss. Noi suntem cârcotași. Aștept să aflu cu ocazia asta ce facem cu cele două treceri improvizate peste bulevardul Transilvaniei care de 10 ani satu să cadă peste mașini.

        • Eu Răspunde

          @Kuka. Am inteles ca se incepe reabilitarea si la pasajul peste B-dul.Transilvania !

        • Kuka Răspunde

          Nepi doar a plătit o parte din proiectare, nu a plătit tot! Hai să ne înțelegem că nu strică să avem un pod peste Someș fără acces auto!
          Naivul din mine zice că sătmărenii îl vor folosi mult mai mult în scopul de a trece mai rapid Someșul, decât funcționarii care vor merge la mall 😉

          • @Kuka

            Sau potențialii sinucigași. În acest moment am personal mari semne de întrebare dar aștept finalul. Că dacă nu rezolvă anumite aspecte legate de circulația pietonală – vezi mamele cu cărucioare de copiii ori persoanele cu dizabilități că și ăștia trebuie să circule, atunci nu știu ce s-a făcut. Plus că dacă duce de aici până dincolo fără o finalitate atunci chiar nu-i văd rostul. Era vorba că va fi legat și de panta aia din spate pe care cică vor urca bicicliștii pe dig și după aceea vor traversa pasarela. Că asta era ideea inițială. Dar repet am mari nedumeriri. Ceva nu pușcă și nu mai seamănă cu ideea de la care s-a pornit.

  2. Satmarean 1 Răspunde

    @Eu. Asa e cum spui. Probabil intrareain mall va fi pe scara de incendiu sau ocolim tot mall-ul si intram pe intrarea principala!!!! Daca asa au gandit-o ….specialistii!!!!! Si eu credeam ca pasarela va avea legatura directa cu etajul mall-ului.Ghinion!

    • Eu Răspunde

      @Satmarean 1. Deci nu numai eu am inteles asa? Mi se parea mult mai logic cu legatura directa ,dig / Mall. Eu chiar ma bucur pentru aceasta pasarela,este benefica pentru a avea acces direct spre ambele malur ale Somesului. Ori cum mai avem putin de asteptat si vom vedea cum sau gandit cei ce l-au proiectat!

  3. Boy Răspunde

    Scările acoperite de pe terasa mall-ului se află în zona albastră a terasei. Mai multe pe Google Maps: https://www.google.com/maps/@47.7862826,22.8705105,132m/data=!3m1!1e3?entry=ttu

    • Eu Răspunde

      Nu vreau sa fiu carcotas ,dar acele scarii cred ca duc direct pe terasa celor de la Caprici? Cum vor sta clienti la mese si tu vi sa treci printre acele mese? Mi sa parut ca vor face o cale de acces directa de pe dig la Mall. Poate dor eu am inteles asa!?

      • Kuka Răspunde

        Scările pe care le-am menționat eu mai sus și @Boy în postarea sa duc între Capricci și Transilvania. Acolo mai este o intrare în zona de Food-court mai puțin cunoscută, din câte se pare.

  4. Gusti Răspunde

    La inceput se spunea ca pasarela va avea legatura directa cu terasa mall-ului. Pana la urma nu s-a putut. Nu vad cine va avea tentatia sa coboare scarile de la mall, ca sa urce un alt rand de scari, pentru a ajunge la pasarela si trage o plimbare pana in Centru Nou. Asta lasand deoparte faptul ca persoanele cu dizabilitati au fost total ignorate in acest proiect. Ca la carte 😀

    • Pistike Răspunde

      În proiect sunt incluse și rampe de acces, dar pentru biciclete. Probabil ar trebui să așteptăm să vedem cum va arăta la final, nu să criticăm în necunoștință de cauză 😉

      • @Kuka Răspunde

        Baiul e că așa va și rămâne degeab se vor mai face observații. Chiar se vor găsi unii nesimțiți dintre decidenți care vor zice că dacă am avut obiecții sau observații de ce nu am zis asta din timp! Și dacă te enervezi pe bună dreptate ei vor zice că nu mai stau că nu pot purta o discuție civilizată pe temă. Hai că am avut parte de astea că după nenumărate sesizări SCRISE ei tot au făcut cum au vrut apoi când s-a ajuns la final normal că nu era bine și tot ei erau supărați că de ce nu li s-a atras atenția. Aici în speță e vorba tocmai de primărie și de inspectoratul școlar. Nu am așteptări mari nici de această dată.

      • Gusti Răspunde

        Rampe de unde? De pe terasa mall-ului pe dig? Ca in teorie se vrea a se facilita accesul de la mall catre Centru. Ori in momentul de fata nu avem rampa de coborare de pe terasa mall-ului in zona din spate mall/dig, doar daca eventual coboram pe la accesul auto din fata si mergem roata, ceea ce face inutila toata treaba cu facilitarea accesului. (cu tot cu sau fara potentialele rampe de biciclete). Dar hai sa asteptam…

  5. Zorba Răspunde

    Bine ca n-o latit treptele cat tine digul intre poduri, ca doar vrem mai multe betoane, sau nu?! 😂

  6. Vasy Răspunde

    Daca leaga mall-ul atunci nu e bine pt ca …. e cu dedicatie
    Daca nu leaga mall-ul atunci nu e bine… pentru ca nu duce nicaieri
    Ce tare! E mai mare dragu’ sa stai in satmar.

  7. SANDOZ Răspunde

    Ce i-mi place la aceste scari?
    Rampa pentru persoanele cu dizabilitati si pentru carucioarele de copii !!!!!.
    Felicitari consilierilor si primarului. SIC!!!!

  8. Sile Răspunde

    Bine ar fi sa se faca bine in functie de scopul dorit. Ca altfel e, logic, degeaba sau si mai rau, dauneaza. O treaba facuta nu echivaleaza instant cu o treaba bine facuta si nu trebuie sa isi ia aceleasi laude.

  9. Scriitorul Răspunde

    Dacă este și velo cum coboară cicliști, din poze nu rezulta rampă decât trepte?

    • @ Răspunde

      Exista 3 variante:
      1. O iei pe dig pana la “coborarile” de la careva pod;
      2. Cobori de pe bicicli, il iei in spinare (sau nu) si cobori treptele;
      3. NU cobori de pe bicicli si cobori treptele. In acest caz e sa ai incredere in AL_de_sus si in sistemul sanitar.

      • 💩💩💩 Răspunde

        Atunci în situația dată aș avea niște sugestii către cel care a visat această configurație în deplasări ce să facă cu diploma pe care o are. Cred că intuiți și voi cam care este.💩💩💩🤮🤮🤮 Ce rost are investiția dacă nu se poate folosi tocmai de cei către care teoretic se adresează????

  10. 🤔🤔🤔😵😵😵🥴🥴🥴😢😢😢 Răspunde

    @Scriitorul. Pe partea cu primăria este betonul ăla care urcă în spirală în spatele clădirii că cică chipurile pe acolo. Daor că în toată lucrarea nieni nu s-a îngrijit să facă legătură trainică cu cele două lucrări. Plus că nu pricep de ce s-a făcut din beton deci nu poate fi mișcat când se putea și din fier. Drept firma de casă lucrează în betoane și asta-i drept. Pe maulul stâng rămâne cred numai pista veche de pe vremea lui Gyuszi primarul. Dar aici trăiești intens din cauza câinilor vagabonzi. Interesează asta pe cineva decident acastă stare de fapt de un deceniu? NU! Până laurmă primăria investiește, mai mult fără cap apoi cetășeanul va face cum a făcut și până acum. Adică se va descurca cum poate. Și dacă mai și comentează va afla că el este de vină că nu merită o astfel de conducere care se ocupă profund și în continuu cu bunăstarea cetățeanului sătmărean! Ce răi pot fi unii. Sau cum a zis Alexandru Lăpușneanu – “Dacă voi nu mă vreți eu vă vreau.” Și după ei potopul.

  11. Românurile Răspunde

    Numai specialiști aici.

    • comentator Răspunde

      Mai bine du-te și vezi cu ochii tăi. Că te iei de podoaba capilară când vezi de unde s-a plecat și la ce s-a ajuns. Sau nu ți se dă voie? Tu și cei din clubul vostru care aplaudați pentru orice uitați că în 89 s-a murit pentru dreptul de a avea o părere proprie sau a fi critic cu ceva. Știu că ție ți se pare obositor să gândești dar totuși încercă. Bine? Că dacă la final nu va satisface nevoia pentru care s-a construit atunci care este rostul? Să cheltuim banii ca tâmpiții din PNRR și apoi să băgăm sumele la investiții care nu ne folosesc la nimic? Adică facem creștere economică din pix? Exact cum calculăm și inflația, din pix?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.