Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Magazin din județul Satu Mare, amendat cu 10.000 de lei. Ce nereguli s-au găsit

Un magazin alimentar din județul Satu Mare a fost amendat cu 10.000 de lei, iar alte unități s-au ales cu avertismente. Inspectorii DSVSA au găsit mai multe nereguli.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 1 – 8 martie, 93 acțiuni de control. Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale din care – 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 Magazin alimentar din localitatea Pișcolt – pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și 4 avertismente pentru  producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare.

DSVSA Satu Mare, prin inspectorii de specialitate din cadrul serviciului de control oficial al siguranței alimentare, vor relua de săptămâna viitoare acțiunile de verificare a cantinelor școlare, a cantinelor care deservesc grădinițele și căminele de copii, a unităților și chioșcurilor din incinta unităților de învățământ pentru a preîntâmpina apariția unor  evenimente nedorite odată cu reluarea anului școlar.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.