Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Mobilizare la Călinești: oamenii au ieșit și au făcut curățenie în comună. Tone de deșeuri strânse

Amplă acțiune de igienizare la Călinești. Un număr mare de persoane, printre care elevi, profesori, personal din cadrul primăriei, au ieșit, joi, 21 martie, să facă curățenie în comună.

Acțiunea a început joi dimineața de pe marginea lacului de la Călinești-Oaș: ,,Copii, părinți, profesori, asistați social și angajați ai primăriei participă la această acțiune”, a spus primarul comunei Călinești, Dinu Birtoc.

Concret, nu mai puțin de 200 de persoane s-au mobilizat la Călinești-Oaș și au reușit să adune zeci de tone de deșeuri din plastic, sticlă și metal. ,,Mulțumesc tuturor celor care au participat: angajații primăriei, școala gimnazială, Serviciul de Gospodărire a Apelor, persoanele beneficiare de venit minim de incluziune și cetățeni din comună”, a mai spus primarul Dinu Birtoc.

La final, după câteva ore bune de muncă, participanții la acțiunea de igienizare s-au relaxat, au socializat și au mâncat slănină friptă.

Acțiunea de la Călinești a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care se sărbătorește în data de 22 martie.

9 comentarii

  1. un cunoscator Răspunde

    Faceți pachet ce s-a recoltat și trimiteți cadou înapoi de unde a venit din amonte. Nu de alta dar an de an se repetă coreografia. Oșenii asta au învățat în deceniile de pribegie prin vest????

  2. Anghel Răspunde

    Din BMW oseanul’ arunca cojile de banana…pe un spațiu verde
    Banii nu te fac om’

  3. Nagasaky Răspunde

    Felicitări, dragilor!*

  4. Mihaita Piticu' Răspunde

    Felicitari…..Pacat ca vin din amonte alte gunoaie. Parca is retardati taranii astia.

  5. H&R Răspunde

    Deci se poate si asa.

    • comentator Răspunde

      Peste o lună maxim două pot relua. Fără supărare dacă unii sunt în stare să ducă fotolii semidistruse spre vf. Pietrosu ce așteptări poți avea de la ei. Sau ventilatoare cu picioare pe drum spre Luna Șes. Sau pavaje încă destul de bune dar probabil nu mai sunt trendy tot pe acolo. Și nu am povestit de veșnica anvelopă uzată prin orice șanț dacă te uiți atent.Dar nici pe autorități nu-l prea interesează asta. E prea mare bătaia de cap, e prea mult de muncă să găsești proprietarul. Nu maiuțor faci o acțiune cu niște fraieri? Pardon voluntari. Muncă de sisif.

  6. GB Răspunde

    Acțiunea în sine e lăudabilă, dar e din categoria “tratăm efectul nu cauza”. Parcă respectivul edil e acel “colindător” cu plugul iarna pe uliță… alt gest de marketing edilitar – gospodăresc, cam infantil. Pe de altă parte, aș fi mai interesat de măsurile preventive/coercitive(câte amenzi a dat poliția locală, dacă există, în domeniu? în cuantum de? dacă nu există poliție locală de ce? cum stă comuna cu serviciul de salubritatea? au toate gospodăriile contract? cât de performant e? etc., etc…. Și nu numai, Primăria respectivă în colaborare cu celelalte primării din zonă+autorități în domeniu să meargă “pe firul” gunoaielor și să aplice legea drastic!! Ăsta ar fi management al comunei, nu două poze+filmări din an în paști! Spor d-le primar!

    • comentator Răspunde

      @GB, problema nu vine neapărat de la Călinești. Problema vine din amonte iar cum se topește zăpada primăvara și trece perioada de ape ari an după an este același fenomen de decenii. Efectiv dacă te uiți puțin de la depărtare și mai sus să ai o vizibilitate de ansamblu poți trage o linie continuă după gunoaiele depuse pe mal cam până unde a urcat nivelul apei din lac. Așa că trebuie luate la rând toate primăriile situate în amonte de Călinești-Oaș că din altă parte nu are de unde a veni. Poți întreba oamenii care au terenuri în zonă, an după an primăvara este aceeași coreografie, și asta știu și autoritățile. În tot răul atâta bine că din cauza barajului gunoaiele nu mai ajung la unguyuri cum e în cazul Someșului. Pentru că nu ai tu grijă ungurii colectează aceste mizerii periodic, le strâng și le neutralizează. Apoi trimit frumos factura – frumos umflată- la noi! Mi se pare și logic până la urmă. Dar așa procedează cu toții. Zi mersi că nu trimit și amendă așa cum fac cu ai lor pe care prind. Trebuie legea aplicată și atât. Exact aceeași legea ca la unguri. Diferența este modul de (ne)aplicare. Trist este că peste o lună sau după o ploaie zdravănă de primăvară toată curățenia asta făcută va dispărea în jumătte de oră. Pentru că are rezerve gata pregătite pe văile din amonte. Acolo ar trebui intrat și curățat odată. Dar cine să facă dacă ne complacem de situație și de fapt ne doare la pluă de ăsta. Plus că anul ăsta se voteaqză și nu vrem să deranjăm potențialul votant cu ceva amendă. Amendă dealtfel bine meritată.

  7. H&R Răspunde

    Atat a venit pe Tur, ca restul a fost ars sau “incinerat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.