Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

OFICIAL! Miercuri se deschide Piața Libertății! Și Parcul Central își deschide porțile

Este oficial! Lucrările din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare au fost finalizate, iar începând din această săptămână noua zonă centrală complet reabilitată se deschide oficial.

Atât Piața Libertății cât și Parcul Central din municipiul Satu Mare se deschid, oficial, la mijlocul acestei săptămâni, potrivit informațiilor PortalSM.

Marea inaugurare va avea loc miercuri, 27 martie, la ora 17.00.

33 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Înseamnă că e 31.12. la unii. Dar tot e mai bine decât deloc. Apoi vom vedea cât ține pavajul în zona unde se și va circula. Că am așa o presimțire. Dar nu-i bai are țara bani și vom tot repara ca și groapa lui Gyuszi, ăla făcut fără-fără că cică nu e nevoie de proiect și aprobări. Și uite că totuși nu strica să fi fost verificat puțintel!

    • Vasy Răspunde

      @comentator No lasa ca nu-i mare intarziere, doar 3 luni, mai rar veizi asa ceva in Romania.
      Amu’ cat tine atata tine, ca nici feru nu tine o vesnicie ca si ala rugineste no, dic ala!
      La groapa lui Gyuszi amu au facuto tare frumos asa cu fer din ala ascuns sub scandura greu de ciordit, deci o sa tzina mult si bine nu ca “lemnu brazilian” adus din Polonia pe care il mananca soarecii si sobolanii.

    • @ Răspunde

      Pentru a pastra starea intacta si nedeteriorata a centrului, parcului si gropii, propun inchiderea si conservarea acestora cu tot cu comentatorii si norickii pesimisti frustrati.
      Se deterioreaza si se va deteriora ptr ca e si va fi folosit, utilzat. Si ce se strica, se repara. Reparatia costa.
      E usor sa criticati. Dar odata v-ati pus mintea la contributie ce munca sta in spatele acestora? Nu cred. Cate odata stau sa ma ghandesc, oare stiti ce e munca? Sau va ia cu dureri cand auziti de ea? Doar ganduri idei si teorii ca se fura se sifoneaza banii. Ca tar, ca Kerecskenyiii, ca ungurii ca bla bla. Daca ramanea Cioca sau iesea Albu primar sau cine o mai candidat si Dr Lucaciu parasea tara.
      Mentalitate tipic balcanica, chiar otomana.

      • comentator Răspunde

        Îți propun un exercițiu de imagine. Se deschide centrul vechi, Da? Foarte bine. La Casa albă și magazinul și restaurantul lui Lucuț unde se parchează veșnic cum le taie capul, da? Apoi când sună șeful că adu marfa repede atunci fii sigur că șoferul va circula pe acolo cu viteza luminii. Apoi să vezi cum vor zbura pietrele de pavaj proaspăt puse că alea nu pentru așa ceva sunt concepute. Și mai sunt și alte obiective unde se poate întâmpla asta. Exact toate din cazuă că se pleacă de la conceptul de pietonal, se proiectează și se execută totul pentru trafic pietonal și velo apoi te trezești mă gândesc la presiuni din afară și dai totuși drumul la circulație. Da????? Și mai gândește-te cum vor traversa pietonii ori bicicliștii hăpt pe pista lor frumos și proaspăt desenată exact acolo la același colț! Că circulația nu ai grije va fi bugăt! No la asta să te gândești. Nu zic că nu e bine măi omule! Ci aia zic că ceva șchioapătă dar rău de tot la finalizare! Apoi mai citește și ce au scris alții, vezi și comentariul lui @Lili. E și problemă de calitate pe alocuri. Și dacă una din aceste pavaje se mișcă atunci pornește la vale, aici e problema!!! Și atunci vor apărea gropile și gropițele tocmai bune pentru accidente. Dacă ai reușit să pricepi ce am scris felicităi iar dacă nu atunci du-te și linge pe șeful care te-a pus să mă contrazici gratuit. Aia că realitatea te contrazice nici nu te deranjează????? Că tu trăiești într-o bulă, Bulă?

        • @ Răspunde

          Deci ce am inteles: “Eu sunt Babu Vangu si prevad ca totul se va strica, toata lumea va muri si pamantul va fi din nou raiul”. Ah si sa nu uit ” Blablabla”.
          Ai avut un cuvant de spus la proiectarea acestei pietonale?
          Te deranjeaza faptul ca nu de la tine s-au achizitionat materiale?
          Ori nu te-o angajat la buget?
          Zi ce vrei sa compensezi cu asta? Neputinta?
          Mai bine mediteaza asupra personalitatii tale, rezolvati frustrarile, gaseste raspunsuri la intrebarile existentiale personale. Si cand o sa vezi ” soarele” o sa fie mai bine.

          • comentator

            Din start am comentat că va fi problemă dacă se va da drumul la circulație pe o suprafață proiectată ca și pietonală. Pentru asta nici nu trebuie să fii specialist. Restul cu debilitățile tale deșertate pe aici nici nu mai zic nimica. Să faci tu atâtea câte am făcut eu pentru comunitatea locală, asta îți doresc. Vezi că ai mult de lucru. Și află de la mine că nu mă ocup cu comercializarea de astfel de materiale și nici să mă angajeze ca și bugetar nu doresc. Nu am stomac pentru așa ceva. Faptul că aici comentez că trebuie să fii mai atent cu calitatea și cu proiectarea nu înseamnă că sunt împotriva proiectului! Află de la mine că acum 20 de ani am cerut închiderea centrul vechi.Curios este că foarte repede ai percutat să combați dujmanul. Probabil ești pus să stai la pândă. Nu-ți face cinste copile.Eu doresc un oraș dezvoltat, cu alei pietonale, cu parcări cât mai multe, piste de biciclete care nu sunt făcute aiurea ca acum ci duc de undeva către undeva. Dacă tu consideri că tu vrei altceva atunci poate nu suntem de aceeași parte a baricadei. Dar cum aceste lucrări sunt scumpe eu cred că nu ne permitem să facem partea cu execuția de o calitate proastă. Cu asta sper că ești de acord. Eventual întreabă-l pe cel care te-a pus să-mi reacționezi dacă ai voie să fii de acord.
            PS. Și ca să-ți dau doar un exemplu dintre lucrările pe care le-am inițiat eu uite una – lărgirea din anii 90 a străzii Botizului. Și asta în perioada când astfel de fonduri care se pot cheltui în veselie ca acuma nici nu erau. Așa că mai bine abține-te. Fingod nincs fiam az egészről.

        • realMcKoy Răspunde

          Cred ca nu ti-e usor cu atatea griji pe capul tau…

          • comentator

            E grija cui și-l crează și asumă.

          • aiai

            Numai prostul moare de grija altuia. Dacă nu știai află de la mine. Este o mică mare diferență între a comenta pe subiect și ceea ce faci tu când te legi de persoana celuilalt. Și-a frică că-ți perzi locul? Mai bine taci c@aie.

          • @aiai

            Esti prost gramada exact aia ziceam ca acel comentator nu poate de grija altuia dar cred ca vb singur comentator aiai tot aiai sunteti prosti gramada cu tot neamul vostru

        • @ Răspunde

          Ne légy anyira biztos magadba.

          • comentator

            Ia încearcă în limba română poate reușești să scrii corect. Ce zici, te riști? Am toate motivele să fiu sigur 100% pe cele afirmate de mine. Adu-ți aminte de ce am spus acum peste vreo 3 luni. În rest aș mai transmite la toți grijulii de persoana mea că eu nu mă ocup de frustrările închipuite ale altora și nu mă preocupă grija altora. În schimb voi, cei care încercați să mă contraziceți, exact pe voi vă preocupă grija față de mine. Sunteți de-a dreptul penibil și proști.

      • Dudjh Răspunde

        De departe cel mai civilizat si CORECT comentariu citit de mine vreodata in presa satmareana.

  2. Gicä Hadgi 👽 Răspunde

    Multumim UDMR ca ne conectati orasul la civilizatie. In sfarsit arata orasul mai klumea si smecherii cu bemeweuri de 2 bani nu se vor mai invarti pri sens 🤮🤮🤮

    • aiai Răspunde

      Crezi? Noapte cine îi va împiedica? Adormiții în izmene? Hai lasă. Pe cât pariu? Bine ar fi dacă ar fi cum zici tu. Mai ții minte când unii și-au făcut selfie în tunelul cu lumini tocmai în centrul nou? Că nici acolo nu aveau ce căuta cu mașina. Hai pa. Reține, sacul cu proști e fără fund iar inventivitatea lor este fără limite.

  3. Lili Răspunde

    Din păcate pavajul dintre capătul străzii Horea și Piața Libertătii, a crăpat deja……
    Se poate și mai bine.

  4. Vadimescu Răspunde

    Ia te uita cati Sherlok Holmes-i circula in libertate cu lupa in mana?
    Ia mergeti voi frumos si puneti mana si munciti! Guvernul are nevoie de banii vostrii.

    • Vadimescu Răspunde

      Spuse asta un bugetar. Ce fac eu de fapt azi în afară de kaveu la șefu și de lins orgoliul din oră-n oră????? Vai ce am muncit deja pe ziua de azi!

  5. aiai Răspunde

    Ăsta care încerci să-mi răspunzi dar nu reușești eu zic că tocmai tu ești de-a dreptul debil. Sau tu ești unul și același cu toți ceilalți care ling boașele primarului? Că din ce se pare toți sunteți una și aceeași persoană. Și nici măcar atâta sânge în instalație nu ai să-ți alegi un nume al tău și te folosești de al meu. Ești jalnic.

    • JnAdjóò Răspunde

      Amu sa plimba Gabor cu Tarr Szilard sa vada ca fain pavajulde Tarr afacere

    • 😏 Răspunde

      Oricum ti-ai dat in cap cu firma…de sarcasm ai auzit??? 😂

      • aiai Răspunde

        Doar că vezi tu aceea reacția de-a ta numai sarcasm nu conține jignire la adresa familiei în schimb da, oricum învârți ce ai scris. Și ca să-ți reîmprospătez memoria ta slabă iată ce ai scris. Dacă tu aici găsești sarcasm ești tare. Ca să nu mai povestesc că ai probleme serioase de compunere corectă. Aiai, multe. Așa că ciocul mic.
        @aiai
        26 martie 2024
        Esti prost gramada exact aia ziceam ca acel comentator nu poate de grija altuia dar cred ca vb singur comentator aiai tot aiai sunteti prosti gramada cu tot neamul vostru

        • 🤣 Răspunde

          Cand esti prost cum iti dai seama? M-am referit la textul realMckoy “Cred ca nu ti-e usor cu atatea griji pe capul tau…” 🤣

          • 🤣

            Când am fost mic și prost a mai fost cum a fost dar când ajungi mare și cu drept de vot așa-i că nu te mai joci și duci la îndeplinire prostia ta maximă! Până la noi culmi nebănuite! 🤣 Mamă ce prost pot fi! De fapt nici eu nu pricep ce tot îndrug pe aicea.

        • 🤣 Răspunde

          Deci ai ramas fara replica…ce urmeaza? Gramatica sau cum e vremea pe-afara?

          • 🤣

            Este de-a dreptul înduioșător cum poți grija mea. Nu obosești încă? 🤣 Omul nu trebuie să-ți mai prezinte argumente că tu refuzi să gândești individual. Asta înseamnă că ori nu veri, ori nu poți.

  6. Vasy Răspunde

    Se zice ca un caine moare de drum lung si prostul moare de grija altuia.

  7. JnAdjóò Răspunde

    Amu sa plimba Gabor cu Tarr Szilard sa vada ca fain pavajul de la Tarr afacere

  8. @ Răspunde

    Felicitări Radu Cozma!

  9. @ Răspunde

    Felicitări Gabi Kozma și Adi Kereskenyi! Cea mai tare trupă ever. Că nu ne plictisește.

  10. H&R Răspunde

    A trecut de ora 5. S-a deschis?

    • comentator Răspunde

      Și măcar fac unii drifturi pe pavajul proaspăt? 🤣 Nu de alta dar sunt în stare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.