Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Satu Mare, printre județele cu cele mai mici pensii din țară

Satu Mare se numără printre județele cu cele mai mici pensii din țară. Pensii mai mici decât în Satu Mare sunt doar în județe precum Vaslui, Vrancea sau Botoșani, iar pensionarii așteaptă acum să vină toamna și odată cu ea recalcularea pensiilor.

Pensionarii cu cele mai mici venituri sunt în județul Botoșani, acolo unde pensia medie este de sub 2.000 lei. În alte 11 județe pensia medie nu atinge nici măcar 2.000 lei, iar acestea sunt: Vrancea, Giurgiu, Vaslui, Satu Mare, Călărași, Bistrița, Olt, Buzău, Suceava, Teleorman și Ialomița.

În județul Satu Mare sunt 73.228 pensio­nari, iar pensia medie este de doar 1.893 de lei.

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare toamna acestui an, când pensiilor lor vor fi recalculate conform prevederilor legii care intră în vigoare la 1 septembrie 2024.

,,Au fost aprobate normele de aplicare a legii pensiilor pe baza cărora vor fi recalculate pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, pensiile românilor cresc în mod echitabil, pe merit. Începând cu septembrie 2024 se plătesc pensiile recalculate”, a spus prefectul Radu Roca, la sfârșitul lunii trecute.


Sursa: mesagerulhunedorean.ro

3 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Foarte trist. Salariile in privat au fost mult timp printre cele mai mici. Normal ca si pensiile sunt. Dar pe de alta parte sunt si au fost si destul de multi bugetari in acest judet. Ceea ce ar trebui sa mai ridice media. Poate o si ridica, dar cu toate astea e o rusine fiindca in mediul privat intotdeauna au fost printre cele mai mici salariile.

  2. 💰 Răspunde

    Atâția ani în care se tolerează că jumătate din salar este pe card, jumătate în plic la negru duce aici. Situația continuă și acum, angajatorii din privat fac averi pe spinarea angajaților care ajunși la pensie nu-și permit nici minimul unui trai decent. Ajunși la pe pensie marea majoritate nu fac altceva decât să aștepte sfârșitul, pentru că mai multe nu pot spera fără un ajutor din partea copiilor. Autoritățile acoperă nemernicia asta și batjocoresc în felul acesta mii de amărâți. ITM- ul unde?

    • asta este situația reală Răspunde

      Salariile la privat sunt mci și se plătesc cum se plătesc, majoritatea pe minim (pe hârtie). Plus că noi nu am avut sau am avut foarte puține ramuri unde se putea da categoria I-a, deci la pensia se ia mai puțin. Nu prea am avut industrie grea cu turnătorii sau mine decât puține. Că acolo se dădeau condițiile speciale, sporuri. Plus mulți nu prea au reușit să-și reconstituie vechimea că s-au pierdut arhivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.