Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Superliga României 2024: Acestea sunt favoritele din play-off și playout

S-au stabilit echipele calificate în Play-off-ul și Play-out-ul SuperLigii României 2023-2024. Nu există nicio pauză între sezonul regulat și faza finală a campionatului, care va debuta chiar din weekend-ul viitor. Meciurile vor fi analizate de site-uri așa cum este PariuriX.com, unde se găsesc sugestii de pariuri de la specialiști de top, precum Tudor Cosma, Dan Ștefănescu sau Gabriel Morariu.

Cele șase echipe din Play-off vor juca fiecare cu fiecare, în sistem tur-retur, după următorul program:

  • Etapa 1 (16 martie): FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe, Rapid – Farul Constanța și CFR Cluj – Universitatea Craiova
  • Etapa 2 (30 martie): Farul Constanța – FCSB, Universitatea Craiova – Rapid și Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj
  • Etapa 3 (6 aprilie): FCSB – Universitatea Craiova, Rapid – CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe – Farul Constanța
  • Etapa 4 (13 aprilie): CFR Cluj – FCSB, Universitatea Craiova – Farul Constanța și Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe
  • Etapa 5 (20 aprilie): FCSB – Rapid, Farul Constanța – CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova
  • Etapa 6 (24 aprilie): Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB, Farul Constanța – Rapid și Universitatea Craiova – CFR Cluj
  • Etapa 7 (27 aprilie): FCSB – Farul Constanța, Rapid – Universitatea Craiova și CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe
  • Etapa 8 (4 mai): Universitatea Craiova – FCSB, CFR Cluj – Rapid și Farul Constanța – Sepsi Sf. Gheorghe
  • Etapa 9 (11 mai): FCSB – CFR Cluj, Farul Constanța – Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid
  • Etapa 10 (18 mai): Rapid – FCSB, CFR Cluj – Farul Constanța și Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Candidatele principale la titlu sunt FCSB, Rapid și CFR Cluj, echipele care se află acum pe primele trei locuri în clasament. „Roș-albaștrii” pornesc în Play-off cu 32 de puncte, în timp ce giuleștenii au 28, iar clujenii 27. După înjumătățire, Rapidul și CFR au beneficiat de rotunjirea punctajului, astfel că sunt dezavantajate în eventualitatea în care, după ultima etapă, ar fi la egalitate de puncte cu FCSB.

Echipa lui Gigi Becali părea cea mai puternică echipă din campionat, dar a fost umilită de Rapid în ultima rundă a sezonului regulat (0-4). Elevii lui Elias Charalambous nu au avut nicio ocazie de gol în tot meciul, afișând o atitudine de vacanță în fața principalilor rivali la titlu. În acest context, diferența de patru puncte nu este deloc mare.

Rapidul, în schimb, este pe val. Condus de golgheterul Rrahmani, atacul format din kosovari funcționează de minute. Dacă își vor menține determinarea arătată în confruntarea de pe „Arena Națională”, giuleștenii vor fi îndreptățiți să spere la câștigarea campionatului. Problema lor este că obișnuiesc să clacheze tocmai atunci când așteptările sunt mai înalte.

CFR Cluj nu pare a avea echipă de titlu în această stagiune. Formația din Gruia nu a reușit să le învingă acasă pe rivale în returul sezonului regulat (0-1 cu Rapid, 1-1 cu FCSB). Mai mult decât atât, s-a încurcat și cu echipe mici (0-1 cu „lanterna” FC Botoșani). Era să facă un pas greșit și în runda precedentă (1-0 acasă cu FC Hermannstadt), însă golul lui Otele, din prelungiri, l-a salvat pe Mutu.

Dinamo, revelația anului 2024

Și Play-out-ul se anunță a fi interesant, cu câteva echipe care au emis pretenții la Play-off până în ultima etapă a sezonului regulat, dar și cu o Dinamo care vine tare din urmă.

Pe primele trei locuri sunt U Cluj (21 de puncte), FC Hermannstadt (20 de puncte) și UTA Arad (20 de puncte). Acestea sunt și principalele favorite să termine sezonul în fruntea clasamentului.

Campioana din Play-out va juca baraj pentru participarea în preliminariile Conference League cu echipa de pe locul 3 din Play-off, sau de pe locul 4, dacă una dintre ocupatele locurile 2 și 3 câștigă Cupa României. În această situație pot fi doar CFR Cluj și Universitatea Craiova, întrucât FCSB, Rapid, Sepsi și Farul au fost deja eliminate din Cupă.

Așa cum spuneam, Dinamo vine tare din urmă. Elevii lui Zeljko Kopic nu numai că au părăsit zona retrogradării directe după 4 victorii în ultimele 6 jocuri, dar încep Play-out-ul la numai 6 puncte distanță de liderul „U”. Nu este o distanță imposibil de recuperat în cele 9 partide rămase, pentru că participantele în această fază a campionatului joacă fiecare cu fiecare, într-o singură manșă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.