Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Angajații de la Registrul Comerțului Satu Mare declanșează proteste

Angajații de la Registrul Comerțului Satu Mare declanșează, începând din această dimineaţă, proteste contra inechităților salariale și a discriminării față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, a declarat pentru PortalSM reprezentantul grupei sindicale de la ORCT Satu Mare, Florentina Florescu.

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical – declanșează protestele, reclamând tratamentul disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR.

SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupaţională “Justiţie”. În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:

1. 18-22 aprilie 2024 – grevă de tip japonez la nivel național – membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel.

2. 23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor.

3. 26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției

4. Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă.

Ce atribuții ale ONRC pot fi blocate

În ceea ce privește atribuțiile ONRC, acestea sunt extrem de importante în contextul economic actual, dat fiind că includ înregistrarea și autorizarea înființării, modificării și dizolvării societăților comerciale, precum și a altor forme de organizare juridică.

De asemenea, ONRC are în responsabilitatea sa și înscrierea și publicarea actelor juridice referitoare la societățile comerciale, precum și efectuarea unor verificări periodice privind respectarea prevederilor legale în domeniul înregistrării și funcționării firmelor.

În ceea ce privește procedurile de înregistrare a unei societăți comerciale, acestea se realizează prin intermediul Registrului Comerțului, care este o evidența electronică centralizată a operatorilor economici. Înregistrarea în Registrul Comerțului presupune depunerea unui dosar care conține toate documentele necesare pentru înregistrarea societății comerciale, precum și plata taxelor aferente.

De asemenea, ONRC este responsabil și de emiterea de certificate constatatoare privind situația juridică a unei societăți comerciale sau a unei alte forme de organizare juridică. Aceste certificate sunt extrem de importante pentru diferitele tranzacții comerciale sau pentru obținerea de finanțări din partea băncilor sau altor instituții financiare.

3 comentarii

  1. MUE Răspunde

    Acuma daca ar fi baieti destepti.. Ar digitaliza tot procesul acesta si i-ar da afara pe taietorii de frunze. Dar la noi nu se poate, nu sunt fonduri, NU SE VREA. Dracu sa va ia pe toti cei care au interese acolo!

  2. cetatean Răspunde

    AI in loc de labagii pe facebook

  3. Altu Răspunde

    Gunoaiele bugetare, numai măriri visează. Pt voturi ciuma și holera prăduiesc bugetul statului clădit pe spatele privatilor și care au cele mai mici venituri. Pt care culmea,ei chiar muncesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.