Ultima actualizare: azi, 17:29

Locale

Candidat la Job! – o nouă provocare pentru liceenii sătmăreni

Urmează o nouă ediție a campaniei 1st JOB  – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni – cu tema ,,CANDIDAT LA JOB!”, un proiect inițiat de Asociația Acces La Viitor și realizat împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Asociația Grup de Acțiune Locală pentru Pescuit Satu Mare și Shopping City Satu Mare.

Peste 600 de tineri de la 10 licee sătmărene sunt ,,Candidații la JOB!”ai  ediției și vin la eveniment în căutarea unei oportunități de carieră! Aceștia sunt de la:

– Liceele Tehnologice: Tășnad, ,,Iuliu Maniu” Carei, ,,George Barițiu Livada, ,,UNIO – Traian Vuia” și ”Elisa Zamfirescu”  Satu Mare;

– Liceele Teoretice: Carei, German ,,Johann Ettinger” și cu Program Sportiv Satu Mare;

– Colegiile Naționale ,,Mihai Eminescu” și ,, Ioan Slavici” Satu Mare.

,,Candidații la JOB” vor parcurge mai întâi etapa de pregătire. Astfel că în perioada următoare, sub îndrumarea consilierilor școlari și diriginților, vor aprofunda la clasă, subiecte precum portofoliul personal, domenii de activitate, jobul, cariera, redactarea CV-ului și recomandări pentru un interviu. Apoi, pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor, în grupul 1st JOB , voluntarele Diana Zazula, expert resurse umane și Adela Filip, profesor cu experiență didactică, le vor sta la dispoziție pentru a-i îndruma cum să își facă primul lor plan de viață și îi va încuraja să fie cât mai activi pe timpul verii.

Bine informați și motivați, în cele ce urmează, liceenii sătmăreni vor veni la Cariere Express-ul 1st JOB  să exploreze oferta oportunităților de carieră unde Universitățile își vor expune oferta educațională, iar firmele locale au pregătit deja pentru ei, locuri de muncă sezoniere foarte atractive care să îi determine să experimenteze și să aleagă primul lor job. Tinerii vor avea parte de un stand dotat cu ochelari virtuali unde vor putea explora virtual job-urile puse la dispoziție de ofertanții campaniei.

Cariere Express-ul 1st JOB va avea loc în 17 mai 2024, la Shopping City Satu Mare, iar firmele care au răspuns deja invitației sunt: Zollner Electronic Satu Mare, Polipol Mobila din Carei, BCR-Școala de Bani și Alu Menziken Satu Mare. Lista rămâne deschisă celor ce vor să ofere un job de vară adolescenților sătmăreni, universităților ce vor să își prezinte oferta educațională precum și firmelor ce oferă cursuri de calificare tinerilor cu vârsta de peste 16 ani. Doritorii care vor să își facă prezența la târg pot trimite o solicitare în acest sens pe [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.