Ultima actualizare: azi, 10:49

Locale

FOTO. Nepalezi opriți de polițiștii de frontieră sătmăreni. Voiau să ajungă în vestul Europei

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat, în zona localității Dara, patru cetățeni din Nepal, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

În data de 17 aprilie, în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Petea, pe timpul desfășurării unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, au observat, pe direcția localității Dara, mai multe persoane care se deplasau din țara noastră spre teritoriul statului maghiar.

Astfel, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, polițiștii de frontieră au depistat patru persoane care nu își justificau prezența în zonă, pe care le-au condus la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor specifice, s-a constatat că toate cele patru persoane sunt cetățeni străini, din Nepal, cu vârste cuprinse între 26 și 37 de ani, cu toții fiind solicitanți ai statutului de azilant pe teritoriul țării noastre. Aceștia au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.