Ultima actualizare: ieri, 16:48

Naţionale

FOTO. Praful saharian a ajuns în România! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de praf

Masa de aer încărcată cu praf saharian a ajuns, azi noapte, în România. Șoferii din mai multe județe și-au găsit mașinile acoperite de praf. ANM anunță că praful se îndreaptă către sud-estul României, după care va părăsi țara, însă nu este exclus ca anumite particule să ajungă și în zona de nord-vest.

„În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, precizează ANM. Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua. În după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est şi se va îndepărta de România.

Acest val a trecut și prin Grecia, unde o furtună de nisip a colorat, marți, cerul în nuanțe intense de portocaliu. Vântul a dus peste Mediterană particulele care au cuprins inclusiv capitala elenă.

Un comentariu

  1. H&R Răspunde

    Daca era praf columbian nu mai faceati galagie. :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.