Ultima actualizare: azi, 17:08

Locale

FOTO/VIDEO. Incendiu puternic de vegetație în județ. Pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare au desfășurat, în noaptea zilei de marți, 2 aprilie 2024, o misiune de amploare pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Racșa.

La fața locului au intervenit cadrele militare ale Secției de Pompieri Negrești Oaș, luând parte la  intervenție și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Racșa alături de viceprimarul localitații. La sosirea forțelor profesioniste, incendiul se manifesta pe o suprafață aproximativă de 15 hectare.

Mai bine de 6 ore, pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului, pe o suprafață foarte întinsă și accidentată, în condiții de vânt puternic. Misiunea a fost îngreunată și de faptul că autospecialele de stingere nu au avut acces direct la focarele de incendiu. Flăcările au degradat aproximativ 25 hectare de vegetație uscată și pășune!

,,Transmitem din nou un apel către populație, să respecte interdicțiile privind focul deschis, cu precădere în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condițiile meteorologice. Având în vedere pericolul generat de aceste evenimente, solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea incendiilor! Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile, este interzisă!”, transmis pompierii sătmăreni.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

2 comentarii

  1. David Răspunde

    Directoarea de la APIA pregătește terenul tăticului pentru survenitie 2024 bio ?

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    1. Sigur din cauza secetei și a căldurii excesive de peste 35 de grade!
    2. Ungurii sunt de vină!
    Mă copiii, e simplă treaba! Dați amendă la cel care deține terenul după ce identificați exact de unde a pornit focul! Apoi veți vedea că nu mai vor fi de astea. Și sper ca deținătorul nu mai primește subvenția pe anul ăsta pe suprafața asta că ar fi bătaie de joc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.