Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTOPLAN. Draxlmaier construieşte o nouă hală uriaşă la Satu Mare

Draxlmaier construieşte o nouă hală uriaşă lângă cele trei existente în zona str. Vulturului. Proiectul a primit toate avizele iar Planul Urbanistic Zonal urmează să fie suspus votului în şedinţa Consiliului Local Satu Mare de joi, 25 aprilie.

Producătorul german de componente auto Dräxlmaier primește un împrumut de până la 75 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru investiții în mobilitate electrică și cheltuieli generale de capital în trei țări din Europa de Sud-Est – România, Macedonia de Nord și Moldova, scrie Seenews.

Împrumutul negarantat de rang superior va sprijini extinderea capacității de producție a Draexlmaier în România pentru cablajele de înaltă tensiune și sistemele de baterii pentru vehicule electrice și va lărgi accesul la competențe relevante pentru piață, a precizat miercuri BERD într-o descriere sumară a proiectului.

Draexlmeier va introduce noi programe de formare privind competențele tehnice emergente și programe de ucenicie, în colaborare cu universitățile locale, pentru a sprijini pregătirea forței de muncă și incluziunea în regiune, potrivit comunicatului.

În octombrie 2021, BERD a investit 25 de milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni Schuldschein legate de ESG în valoare de 350 de milioane de euro a companiei germane de automobile Fritz Draexlmaier pentru a susține investițiile în România, Moldova și Macedonia de Nord. Finanțarea anterioară a creditorului a vizat, de asemenea, sprijinirea investițiilor în e-mobilitate în cele trei țări din Europa de Sud-Est.

8 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    DAXLMAYER FABRICĂ DE SCLAVI… ADEVĂRAT LAGĂR DE CONCENTRARE!!!

  2. Asistentul social Răspunde

    Ai un loc rezervat la psihiatrie, Maci Laci, avem sacouri pe masura, calmante misto, de toate.

  3. Aalex Răspunde

    Se schimba zona, peisaj mai frumos in zona str Dorobantilor.

  4. Altu Răspunde

    Nu au de lucru nici pt muncitorii actuali și ei mai fac o hală,precis una robotizată altfel nu se explică. Cine vrea un loc de muncă plătit sub minimul pe economie să apeleze la Drm. Au minim pe economie dar pt că stau mult în 75% nu îl iau nici pe acela. Bineînțeles se exclud pilele și neamurile care au posturi mai bune și ceva mai bine plătite,(sub bugetari, totuși). Și lăsați povestea cu studiile, sunt destui muncitori cu facultate care nu au loc de cei cu diplome de ospătari ,dar cu relații.

  5. Acces Răspunde

    Daca au cumparat tot terenul de la catolici, de ce mama naibii cu largesc accesul de langa gardul cu cazarma? Ar putea crea o banda de incadrare, poate chiar un sens giratoriu……Sau s-ar putea crea un acces chiar din sensul giratoriu existent de la capatul strazii.

  6. io Răspunde

    bravos! felicitari!
    se investeste masiv in crearea de noi locuri de munca.
    intru bunastarea poporului si statului.
    felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.