Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Medicul controversat de la UPU Satu Mare, trimis în judecată pentru ucidere din culpă și abuz în serviciu!

Medicul controversat de la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare, acuzat de moartea adolescentei Ștefania, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, abuz în serviciu și purtare abuzivă. 

El se află sub control judiciar, măsură care a cerut să fie ridicată, însă judecătorii au respins cererea acestuia pe motiv că nu este întemeiată. Judecătorii au decis că, până la finalizarea procesului, medicul nu are voie să părăsească țara sau să profeseze ca medic.

Așadar, judecătorii au deci menținerea măsurii prventive a controlului judiciar luată faţă de medicul de la UPU Satu Mare.

În tot acest timp, medicul aceuzat are următoarele obligaţii:

  • să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară, instanţa de judecată și/sau la IPJ Satu Mare – Serviciul de Investigaţii Criminale ori de câte ori este chemat
  • să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară, instanţa de judecată și/sau IPJ Satu Mare – Serviciul de Investigaţii Criminale cu privire la schimbarea locuinței
  • să se prezinte la IPJ Satu Mare – Biroul de Supravegheri Judiciare conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat
  • să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent sau a instanţei de judecată
  • să nu se apropie de persoanele vătămate sau de familia acestora
  • să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv cea de medic în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare

Reamintim că în data de 18 ianuarie 2023, o adolescentă, în vârstă de 15 ani, a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare. Părinții fetei îl acuză pe medicul de la UPU că ar fi responsabil de moartea fetei. La vremea aceea, a fost organizat un amplu protest în fața unității spitalicești la care au participat sute de oameni. Sătmărenii care au avut experiențe neplăcute cu medicul respectiv, și nu numai, s-au alăturat familiei la protest.

A trecut mai bine de un an de la moartea adolescentei, dar încă nu s-a făcut lumină în acest caz. Deocamdată, nu se știe dacă acesta este sau nu vinovat de moartea fetei.

Cert este faptul că vocabularul și comportamentul medicului față de adolescentă a fost unul total neadecvat, potrivit declarației avocatului familiei.

„Ce vă putem confirma în acest moment fără a leza sub nicio formă prezumția de nevinovăție este că s-a folosit un limbaj total neadecvat, total neomenesc”, a declarat  avocatul Ovidiu Mureșan, anul trecut.

 

8 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Pai nu ai voie cu telefon acolo sa nu cumva sa ii inregistrezi cat de profesionist lucreaza, iar daca nu ai telefon, atunci cum ‘nezeii mamii sale sa ai proba? Interesanta judecata!

  2. Rememberme Răspunde

    Grasule ai vorbit și te-ai comportat foarte urat cu mine! Ai refuzat sa ma consulți cu toate ca am fost transportat cu ambulanta apel 112 l, dat afara de pe urgență zici ca ti-ai luat spital! Vezi ca sunt bine și nu te uit ! Sa vezi cum te dezumflu ca e prea de tot ce faci mizerie de om! Jeg sub unghie

  3. Romanca din Satu Marea Răspunde

    Și eu am ajuns la UPU cu ambulanta într-o stare grava după ce doua săptămâni nu am putut manca slăbind 17 kg iar acest medic mi a ras în fata, m-a trimis acasă fără sa lase specialiștii sa ma consulte. Am ajuns în privat iar medici de buna credință m-au pus pe picioare. Un alt episod urat a fost cu mama care ajungând la UPU cu AVCa fost bruscata și i-a vorbit foarte urat iar când am încercat să-i explic situația mamei mi-a zis sa tac din gura pe un ton răstit. Am relatat toate acestea pt a arata ca nu numai cu aceasta fetita s-a comportat abuziv ci acesta era modul lui de a trata pacienții. Nu merita sa mai profeseze.

  4. părerea mea Răspunde

    Vedeți și voi acum medicilor aici a dus vestita voastră omerta. Că acum vă discreditează și pe voi și vă bagă unii în aceeași oală. Nu era mai bine dacă nu se ajungea aici?????? Pedeapsa la ăsta ar trebui să fie ca să fie legat de targă și tratat la UPU exact cum “trata” și el pacienții suferinzi. Atențe, majoritatea minori !!!! Și nu spuneți vă rog că sunt rău. Dacă lui i se pare asta normal atunci cine suntem noi ca să împiedicăm ca să aibă parte și el de așa ceva???
    PS. Cine nu are în el empatie nu are ce căuta în sistemul sanitar. Că uite ce măcelari produce! Părerea mea.

  5. Gheorghe Răspunde

    Umflatul asta a ajuns medic cu scoala,facultate master,specializare si NIMENI dintre cei care l-au scolit nu a vazut in el un adevarat Menghele?…pai ce va ziceam eu mai in urma cu cateva luni despre asa zisii rectori(printre care unul este satmarean)si profesori universitari care sunt niste lichele,profitori si nesatui.Daca ar spune TOATE studentele cate favoruri le-au facut acestor libidinosi v-ati ingrozi sa aflati ca trecerea exeamenelor conteaza nu numai de invatatura.Nu conteza ce caracter are elevul,studentul si viitorul medic,conteaza sa le fie buzunarul plin in rest poate sa faca chiar si crima ca o face pe barba lui.Sistemul de invatamant este plin de profitori si nemernici(nu toti)care cresc si instruiesc criminali violatori si scursuri care ulterior se numesc medici,judecatori,avocati,procurori,politicieni,etc,etc.

    • părerea mea Răspunde

      @Gheorghe, nu poți chiar așa generaliza dar sunt prea mulți și afectează și încrederea oamenilor în sistem. Că vezi mai e și judecătoarea aia leșinată cu cazul de la 2 Mai, dar nu toți sunt așa. Dar sunt prea mulți. Selecția din sistem nu funcționează cum trebuie, multe lucruri se rezolvă pe căi mai puți ortodoxe și apoi te trezești ca și în cazul de față că nu mai poți scăpa de individ. Dar aici e și vina colegilor. Asta am vrut să zic. Că dă-o încolo de treabaă cu solidaritatea când mor oameni atunci deja e prea de tot. Cel mai trist în toată treaba este că în cazul specific de față a Ștefaniei s-a greșit încă de la bun început. pentru că vezi tu înainte de a ajunge la UPU fata a fost cu aproximativ o săptămână aproape îniante la policlinică de unde a fost trimisă acasă cu ceva calmante, analgezice și să facă încă niște analize. Din ce țin minte era programată cu o zi-două după decesul survenit să facă analize de nu știu ce. Dar asta cu miocardita virală care a condus la deces – numai citez ce se zice în necropsie – deci asta trebuia depistată. Este o lungă greșeală în lanț dar ce a făcut acest individ este incalificabil. Nici ca veterinar nu l-aș mai lăsa să profeseze.

      • Gheorghe Răspunde

        …cum sa nu profeseze?.Ba da eu l-as pune sa fie medicul parlamentului,al guvernului și a lui mălaimare johanis cu n”șpe case și toate familiile politicienilor care ne conduc.In 5-6 ani cred ca am scăpa de ei.L-aș mai reactiva și pe ciomu și încă vreo câțiva ,,specialisti” care sa-i trateze pe politicieni.

        • părerea mea Răspunde

          👍😮🤣🤣. Singura problemă este că din câte știu eu Ciomu măcelarul a murit în 2022. Dar sigur se găsește în sistem altul “capabil”, sunt sigur de asta. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.