Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

Recidivist la 19 ani! Tânăr din Satu Mare, două furturi într-o zi pentru a își putea procura droguri

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, din județul Satu Mare este judecat pentru a doua oară pentru furt calificat, după ce a comis două infracțiuni în același magazin, în aceeași zi.

Potrivit informațiilor PortalSM, evenimentul a avut loc în data de 16 noiembrie 2023, la unul dintre mallurile din municipiul Satu Mare, iar, în această săptămână, tânărul a fost trimis în judecată.

În prima situație, în jurul orei 18:30, tânărul a furat o boxă din incinta magazinului, ascunzând-o sub haina pe care o purta. Ulterior, a părăsit magazinul fără să achite produsul. Nu a trecut mult timp până când tânărul s-a întors în același magazin, în jurul orei 22:00, de data aceasta furând două periuțe de dinți electrice.

Vizualizând imaginile video, polițiștii au observat, în prima fază, un tânăr care ia un produs și bagă respectivul produs în buzunarul hanoracului, aranjează ce are în buzunar, după care părăsește zona respectivă. Aceeași persoana este surprinsă și câteva ore mai târziu, doar că de această dată poartă pantaloni scurți de culoare neagră. Se observă cum ia un produs pe care pare că îl introducă în interiorul hanoracului pe care îl poartă, apoi părăsește zona având un telefon în mână.

Ulterior, însă, la ieșirea din magazin, acesta a fost prins de doi agenți de pază.

După ce a fost prins, tânărul și-a recunoscut faptele, spunându-le polițiștilor că, la scurt timp după ce a furat boxa, a vândut-o în cartierul Micro 14 în schimbul a patru plicuri cu droguri cu denumirea de 2K. Apoi, a povestit că în jurul orei 22.00, s-a dus din nou la magazinul din incinta mall-ului, unde a luat două periuțe de dinți electrice. În timp ce se îndrepta spre ieșirea din mall, a fost oprit de agenții de pază, care l-au condus într-o cameră, l-au întrebat dacă a sustras ceva din magazin, moment în care a scos periuțele de dinți de sub bluză și  le-a predat.

Acesta a declarat faptul se află sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt, pe care le-a comis ca să își procure droguri și că este obligat la tratament medical deoarece are tulburări de personalitate din cauza consumului de droguri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.