Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

Se anunță aglomerație la frontieră de Sărbători. Restricții de trafic începând de mâine

Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor, dar și minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale Ortodoxe și 1 Mai, iar în aceste zile polițiștii de frontieră anunță o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei. Astfel, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.

În vederea fluidizării traficului la frontiera româno-maghiară (unde se efecetuează controlul comun de către autoritățile celor două state), reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Un alt aspect de interes pentru perioada următoare este reprezentat de faptul că pe teritoriul Ungariei, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită. Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că circulaţia pentru acest tip de vehicule este restricţionată, după următorul program:

Intervalul orar (ora României) Trafic autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone
27.04.2024, ora 23.00 – 28.04.2024, ora 23.00 Restricţionat
28.04.2024, ora 23.00 – 30.04.2024, ora 23.00 Se circulă
01.05.2024, ora 07.00 – 01.05.2024 ora 23.00 Restricţionat
01.05.2024, ora 23.00- 04.05.2024, ora 23.00 Se circulă
04.05.2023, ora 23.00 – 05.05.2024, ora 23.00 Restricţionat
05.05.2024, începând cu ora 23.00 Se circulă

În intervalele vizate de restricţii şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din ţara vecină.

În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Polițiștii de frontieră recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.

La graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (ora României), sunt operaţionale trei puncte de trecere ocazionale, pe raza judeţului Satu Mare: Peleș și Bercu (în zona de responsabilitate a SPF Petea) și Horea (în zona de competență a SPF Carei). Punctele de frontieră sunt destinate traficului de persoane domiciliate în zona adiacentă frontierei de stat.

3 comentarii

 1. desmaplan Răspunde

  da. ies romanasii din tara !!!

 2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

  Vrem în SHENGHEN ¡!!! Austria dușmanul de moarte al României!!!

 3. io Răspunde

  se anunta?
  e normalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.