Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

VIDEO. O bunică de 70 de ani îşi vinde căpşunii pe marginea drumului. “Dacă munceşti, ai”

O bunică de 70 de ani din Halmeu îşi vinde recolta pe marginea DN 19 Satu Mare – Baia Mare, la intrare în localitatea Livada. Vârstnica, era alături de soţul ei, care stătea pe bancheta din spate a maşinii. Anton Maria împlineşte 70 de ani în acest an, se ocupă cu căpşunii de când se ştie şi nu îi este ruşine să îşi arate mâinile muncite. Ea are 12 copii, care îi ajută la muncă.

“Asta e muncă grea. Căpşunii se strâng foarte greu. Noi nu avem seră, în cultivăm pe pământ, înveliţi în folie. Cultivăm varză, ardei, gogoşari, roşii, cartofi, ne ocupăm cu grădinăritul”, a spus bunica, pentru PortalSM.

Dacă majoritatea oamenilor care muncesc 8 ore pe zi se plâng de muncă, ea spune că după un an este mulţumită de rezultate.

“II OK. Dacă munceşti ai, dacă nu munceşti, n-ai. E greu, trebuie să munceşti toată ziua, nu că mergi la serviciu. Zi noapte trebuie să fii pe câmp. E muncă mai grea, nu e ca la serviciu să stai 8 ore să te duci acasă şi te odihneşti. Aici te scoli dimineaţa la ora 5 până seara”, a mărturisit Maria Anton.

Cea mai mare problemă în momentul de faţă este cu zilierii, care se găsesc foarte greu. În ziua de cules căpşuni are nevoie de 30 oameni.

“Eu mă gândesc că de ce e lucru foarte greu şi foarte mult. Strângi acum o holdă şi până la anul nu mai ai ce strânge”, a mai spus bunica.

9 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Bon fiscal? 😁🤣 Am glumit. Spor bunica!

  2. comentator Răspunde

    Al naibii baba evazionista! Și ziceți că are 70 de ani și nerușinata mai și lucrează? Pfoai tată? No repede săriți pe ea că numai asta știți să faceți că poate găsiți ceva pătrunjel nefiscalizat la ea! Că între timp trec camioanele din Ucraina pe lângă voi aia să nu vă deranjeze. 😮🤯

  3. Pedal-Gogu Răspunde

    Bineinteles camioane burdusite cu mii de baxuri de tigări.Dar ei au derogare.

  4. DePrimata Răspunde

    Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Prima TV, că România are cea mai mare evaziune din Europa, dar şi cele mai mici taxe şi a adăugat că, dacă avem cele mai mici taxe, măcar pe acelea să le plătim. El consideră că în această situaţie ceva nu funcţionează. Citat Digi24.
    Hahaha!!! Asta-i rezolvarea. Sa platim taxele. Nu sa rezolvam evaziunea. Sa-i cocosim pe
    contribuabili…destept asta, viitorul fost presedinte. Numai perle scoate mai nou…pe gura. Vorba aia: Moldova nu-i Oltenia. Sau viceversa. Tot el a zis-o.😁

    • DePrimata Răspunde

      Scuze, sa nu ma intelegeti gresit. Nu am nimic cu sarmanii care vand o ceapa, un morcov sau un petrejeu. Daca la piata ei cer un leu pe legatura eu le dau cinci. Da de fiecare data ma uit la fața și mâinile lor. La țăranii autentici este alta poveste. Dramatica din pacate

      • Sâcă Răspunde

        Te haștept dragă la piață….ege meg.. ps am șî țighi..îi dau ieftin..

      • Ion Răspunde

        Da.. tre făcut diferența între acești oameni și alți producători…. Ce se organizaza in producători sătmăreni … .
        Respect bătrânei . La 70 ani munceste pe când alții ….alții îs deja la pensie la 45+…

  5. comentator Răspunde

    Tanti o să afle în curând pe propria piele că cine muncește nu că are bani dar sigur plătește. Bag seamă că va avea vizită după reclama asta de la culegătorii de taxe și impozite regale. Și vor cere hârtii și autorizații, dovada chiriei, certificat de producător și de ce nu buletine de calitate/conformitate. Că doar statul e în foame de bani și toți ostașii (a se înțelege bujetarii lui pește prăjit) urlă că mor de foame și vor măriri de toate felurile. Asta da, mai puțin munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.