Ultima actualizare: azi, 20:37

 

Locale

Amenzi pe bandă rulantă în Satu Mare. Peste 70 de permise reținute în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Amenzi pe bandă rulantă în Satu Mare. Polițiștii sătmăreni au intervenit la sute de evenimente și au reținut peste 70 de permise de conducere în minivacanța de 1 Mai și de Paște.

Ce spune Poliția:

,,În perioada 1-6 mai 2024, polițiștii au intervenit la peste 365 de evenimente, sesizate prin apelul unic de urgență 112. Au fost sesizate peste 55 de infracțiuni, dintre care 15  la regimul siguranței rutiere.  De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 14 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, fiind depistată o persoană urmărită la nivel național. Polițiștii au aplicat 1.545 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 510.000 lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 73 de permise de conducere, dintre care 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 21 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Totodată, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice. Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliției, precum și dispozitivele omologate pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus. Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare le recomandă tuturor cetățenilor să respecte legislația aflată în vigoare și să apeleze numărul unic de urgență 112 pentru sesizarea oricărei fapte antisociale”.      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.