Ultima actualizare: azi, 22:22

Locale

UDMR Satu Mare îi răspunde lui Simion: Discurs instigator la ură interetnică a liderului AUR

UDMR Satu Mare îi răspunde lui George Simion, după ce liderul Alianței pentru Unirea Românilor a declarat, duminică, la Ardud, că ,,dușmanul nostru este o creatură hidoasă, UDMR”. Răspunsul Organizației Județene Satu Mare a UDMR nu a întârziat să apară, reprezentanții Uniunii catalogând discursul liderului AUR drept unul ,,instigator la ură interetnică”.

Redăm, mai jos, declarația politică a UDMR Satu Mare, ca răspuns la discursul lui George Simion:

,,Aflat duminică la un eveniment de prezentare a candidaților AUR în orașul Ardud din județul Satu Mare, președintele acestei formațiuni politice extremiste, George Simion, a avut un discurs instigator la ură interetnică, atacând într-un stil ordinar organizația care reprezintă comunitatea maghiară, Uniunea Democrată Maghiară din România și implicit pe toți maghiarii din România.

”Mesajul meu în Satu Mare este că dușmanul nostru politic în acest județ și la nivel național este o creatură hidoasă, șovină numită UDMR”, a rostit George Simion, liderul partidului extremist AUR.

Un asemenea discurs belicos și plin de ură la adresa maghiarilor nu își are locul în Satu Mare, un județ multicultural în care conviețuiesc pașnic și respectându-se reciproc români, maghiari, șvabi, romi, slovaci și reprezentanți ai altor minorități naționale. Asemenea derapaje trebuie stopate și sancționate imediat de autoritățile abilitate.

Mai dezgustător este faptul că, la nivelul județului Satu Mare, AUR este în cârdășie cu PNL, un partid care vrea să se prezinte în fața alegătorilor ca organizație respectabilă și responsabilă. Președintele AUR la nivel național, dar și structurile sale județene din Satu Mare, a declarat public că îl susține pe candidatul liberal la președinția Consiliului Județean Satu Mare, liderul PNL Satu Mare, deputatul Adrian Felician Cozma.

Nu degeaba se spune că cine se-aseamănă se adună, căci și deputatul Cozma a avut de-a lungul ultimilor ani un discurs la fel de plin de ură la adresa reprezentanților bisericilor maghiare, organizațiilor non-guvernamentale dar și ale comunității maghiare din țara noastră. E cât se poate de clar că în Satu Mare, PNL a devenit egal cu AUR. Brătienii se învârt în mormânt când văd la ce alianță extremistă s-a dedat președintele liberalilor sătmăreni, în goana sa disperată după voturi. Însă sătmărenii nu apreciază asemenea discursuri instigatoare la ură interetnică și îi vor sancționa la votul din 9 iunie atât pe liberali, înfrunte cu Adrian Cozma cât și pe lacheii săi, infiltrați pe listele de candidați ai AUR, cu cârdășia conducerii AUR”.


CITEȘTE ȘI:

8 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Lasati ma prostiile ca sunt inregistrari cu jigodia cheala cu vorbeste pe holurile primariei. O sa apara atunci cand trebuie si sa vezi atunci nebunie.

  2. Vizionaru Răspunde

    Sunteți 5 papagali, trei cu pene in carouri și doi cu pene uni. Idiotu de Simion a spus “ aceasta creatura hidoasa,UDMR “ de unde și pana unde a jignit toți maghiarii din Ro? Voi sunteți toți maghiarii 😅😅😅? Aia din AMT nu sunt tot maghiari? Forța Civică Maghiara nu sunt tot maghiari? Și acum sa fim serioși, oricâte pene in carouri sau căcănii in dungi ai strânge ar rezulta doar un stol de papagali nicidecum TOȚI MAGIARII din RO.Hai, luați-va dracu zboru cu prosteala!

  3. Vizionaru Răspunde

    Scuze, Acu ca ma uit mai bine, sunteți 4 papagali in carouri ,nu trei! Magyar ar carourile mai fine, el e pasare Măiastra! Și dacă tot ma uitam la mecla voastră , bă numai Pataki are mustață regulamentara de honved, Gaborache tu nu-ți lași mustață a lá Feri Rakoczi, măcar acu in campanie?

  4. Mirces Răspunde

    O tampenie, strutocamilă teoretic ilegală, ba partid ba organizație, depinde de interes, ba reprezintă pe toți maghiarii ba reprezintă partid politic ba reprezintă numai ei știu ce. Adevărul este că până și ungurii s-au săturat de discursurile acestea aiurea. Interesele contează, primarul din Carei lasă moștenire “tronul” de la primărie fiicei, primarul de Satu Mare, din 30000 de unguri din oraș o găsește tocmai pe nevastă -sa să candidat la Senat, președintele consiliului județean finanțează diverse pe principii numai de el știute și toți să plâng de Cozma că e chipurile șovin, o tâmpenie complet ilogică ținând seama de faptul că propria lui mama lui este de etnie maghiară…simt oare udemetestii că se apropie cătușele… cumva?!

  5. Gheo Răspunde

    Luați-o cum vreți, dar alianța PNL – AUR a fost o prostie cu penalizare din partea multor alegători.

    • Primărică Răspunde

      Nu este nicio prostie, este colacul de salvare a lui Cozma pt. parlamentare dupa ce a pustiit pnl sm de frica sa nu-i i-a vreun smecher locul.Cum o sa piarda pt Cj zilele ii vor fi numarate si daca Aur face un scor mai bun o sa faca țup cu curu in barca lor.

  6. Noric Răspunde

    Simion nu a atacat comunitatea maghiara ci acea hidra urata (UDMR) ca este la guvernare de 34 ani cand cu PSD cand cuPNL .Acesti tradatori si executori ai lui Vctorasi nu au corupti toti sant puri ca la nevoie Victoras i-i ia sub ocrotire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.