Ultima actualizare: azi, 15:09

Locale

Radu Panait: ,,În timp ce totul se scumpește, PSD și PNL n-au altă grijă decât stabilirea datei prezidențialelor”

,,În timp ce totul se scumpește, PSD și PNL n-au altă grijă decât stabilirea datei prezidențialelor”, spune deputatul USR de Satu Mare, Radu Panait. El a declarat că ,,România continuă să înregistreze cea mai ridicată rată a inflației din Uniunea Europeană”, iar ,,PSD și PNL au demonstrat că nu sunt interesați de problemele reale ale societății”.

Redăm, mai jos, declarația făcută de deputatul USR Radu Panait:

,,În timp ce România se confruntă cu o economie în cădere liberă, partidele PSD și PNL par să fie preocupate exclusiv de stabilirea datei alegerilor. În loc să se concentreze pe măsuri urgente pentru salvarea economiei, liderii acestor partide discută prioritățile politice.

În prezent, România continuă să înregistreze cea mai ridicată rată a inflației din Uniunea Europeană, pentru a cincea lună consecutiv. În timp ce media inflației în UE este de 2,7%, România, sub guvernarea PSD și PNL, se confruntă cu o rată de 5,8% față de anul trecut. Creșterea prețurilor la alimente afectează grav fiecare cetățean, aceasta fiind atribuită incompetenței și corupției celor două partide.

De-a lungul acestui an, PSD și PNL au demonstrat că nu sunt interesați de problemele reale ale societății. Prioritatea lor a fost să manevreze scenarii și calendare politice, în detrimentul preocupărilor cetățenilor. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, insistă ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie, aparent pentru a capitaliza electoral pe seama creșterilor de pensii planificate, o inițiativă parte din PNRR, inițiată de USR.

În ciuda anunțurilor făcute de premierul Ciolacu privind un calendar electoral pentru tot anul, lipsa unui hotărâri de guvern care să concretizeze aceste planuri arată neseriozitatea lor. PSD și PNL ar trebui să explice mai întâi de ce alegerile din 9 iunie au fost un eșec total, cu 1,7 milioane de voturi anulate sau pierdute, și de ce România a fost ultima țară care a comunicat rezultatele europarlamentare la Bruxelles. Ignorarea acestor probleme majore reflectă o gestionare defectuoasă și o lipsă de responsabilitate.”

7 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Panait, te cauta Coica

  2. H&R Răspunde

    Oricum, Nicolae Ciuca va fi urmatorul presedinte al Romaniei. Daca va place daca nu!

  3. Cristian Sasu Răspunde

    Panait, ești gata ca bateria!

  4. Satmarean1 Răspunde

    Si ne e normal sa urmareasca fiecare sa-si maximizeze fiecare sansele?

  5. ana Răspunde

    Alegerile au fost fraudate.Daca ajunge plagiatorul de Ciuca presedinte…Romania e terminata !

  6. No spa Răspunde

    …e terminată dinainte….

  7. c-block Răspunde

    Hopa, iar s-a trezit din somnul de 100 de ani Albă ca Zăpada de Sătmar! 🤔😮🤮 Stimabile, află de la mine că nu acum trebuie să te bagi în seamă ca și șnurul de la știi tu ce. După ce că în prima guvernare ați demonstrat cu vârf și îndesaqt că nu sunteți un partener de dialog și nu se poate lucra cu voi acum vii și comentezi de pe margine???? Păi du-te la meci atunci în centrul nou! Pagubă-n ciuperci. 🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.