Ultima actualizare: azi, 13:04

Locale

România debutează azi la EURO 2024. Un sătmărean, în lotul echipei naționale

România debutează astăzi, luni 17 iunie, la Campionatul European de fotbal din Germania. Din lotul echipei naționale face parte și un sătmărean, care ar putea fi prezent pe teren chiar în acest prim meci disputat de tricolori.

Echipa națională va juca în această după-masă, de la ora 16.00, împotriva reprezentativei Ucrainei, meci ce se va disputa pe Fußball Arena din München. Sătmăreanul Adrian Rus face parte din lotul cu care România s-a deplasat în Germania și ar putea juca în acest prim meci, având în vedere că unul dintre titularii postului de fundaș central, Andrei Burcă, s-a confruntat cu câteva probleme medicale.

De altfel, Adrian Rus a fost titular în compartimentul defensiv al României în meciul de pregătire pe care prima reprezentativă l-a jucat împotriva Bulgariei înainte de startul Campionatului European. În acea partidă, încheiată 0-0, sătmăreanul a făcut pereche în defensivă cu Radu Drăgușin.

Următoarele meciuri ale României la EURO 2024 vor fi împotriva Belgiei, în 22 iunie, și împotriva naționalei Slovaciei, pe 26 iunie.

Adrian Rus are 28 de ani și și-a început cariera la Olimpia Satu Mare, formație pentru care a jucat în sezonul 2014/2015. După sezonul petrecut la echipa sătmăreană, Rus a trecut pe la mai multe formații din Ungaria, iar în sezonul 2018/2019 a jucat în prima ligă din România, la Sepsi. După experiența de la Sfântu Gheorghe, Adrian Rus a revenit în Ungaria și a jucat până în 2022 la MOL Vidi, iar mai apoi a evoluat un sezon la formația italiană Pisa. În acest moment, sătmăreanul este legitimat la formația cipriotă Pafos, cu care a reușit să câștige, la finalul acestui sezon, Cupa Ciprului.

4 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Bănui că îi lăsăm să ne bată, că doar Ucraina este victimă.

  2. Irimuș Răspunde

    Am auzit că România a adus de urgență 3 fotbaliști foarte buni: Cozma, Victor și Tișea!

  3. Gheorghe Răspunde

    Da măi ăștia care mâncați barna cu lopata,pe unde v-ați ascuns?Astăzi toți la munca erați în doliu,parca va murise p..la.Mai veni și meciul ăsta de vă băgă morții în casa,auzi mai,valahii câștigarea cu 3-0 chiar cu fasciștii(pe care-i urâți fără temei)de ucraineni
    Mă nu se poate chiar așa??!
    Oricum victoria romanilor este egal zero dacă nu mai scot puncte.Belgineii o luară la cooor cu 1-0 deci totul se joacă.Nu zice hop până nu sari șanțul.Totul este posibil pentru orice echipă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.