Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Tone de anvelope uzate oprite în vama Petea. Deșeurile, trimise înapoi în Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar, încărcat cu  peste nouă tone de anvelope second-hand provenite din Germania.

Luni, 19 august, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanții Comisariatului Judeţean Satu Mare din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au desfășurat o acțiune pe linia combaterii transportului de deșeuri.

Astfel, existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea unui transport s-a procedat la verificarea unui automarfar, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza județului Argeș care transporta articole second-hand (anvelope uzate) din Germania. Marfa urma să ajungă la o firmă din judeţul Buzău.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bunurile transportate – 9.100 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale. Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.