Ultima actualizare: ieri, 21:29

Locale

FOTO/VIDEO. Arde pădurea într-o localitate din județul Satu Mare. Hectare întregi în flăcări

ACTUALIZARE 2. Pe întreg parcursul nopții, pompierii sătmăreni au continuat misiunea de localizare și stingere a focarului și de eliminare a pericolului de propagare și extindere a acestuia în zona împădurită a localității Huta Certeze.

În acest sens, forțele profesioniste continuă și la această oră misiunile specifice de lichidare a unor mici porțiuni unde mai există vegetație arsă, precizând că la acest moment pericolul de extindere este eliminat.

Peste 35 de pompieri și alte forțe aflate în sprijin (SVSU Certeze, primar, viceprimar, Ocolul Silvic Negrești-Oaș, Salvamont Satu Mare, localnici) au conlucrat eficient în scopul eliminării riscului de propagare și extindere a incendiului la comunități .

Până în prezent incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 10 ha de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.

ACTUALIZARE. Pentru intervenția de stingere acționează, la această oră, 18 cadre militare ale ISU Satu Mare, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Certeze, un echipaj Salvamont Satu Mare și mai mulți localnici.

Se intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și mai multe echipamente specifice arderilor de vegetație. Incendiul a fost localizat, se manifestă pe o suprafață de aproximativ șapte hectare.

Știrea inițială:

Detașamentul de Pompieri Satu Mare, alături de Secția de Pompieri Negrești-Oaș, intervin pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Huta Certeze.

La misiunea de stingere participă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Certeze. Din primele informații, incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ cinci hectare într-o zonă împădurită a localității.

Este al patrulea incendiu de vegetație la care pompierii sătmăreni au intervenit până la această oră!

@portalsm

Pompierii se află, în continuare, la fața locului.

♬ Shootout (Slowed + Reverb) – Izzamuzzic & Julien Marchal

Un comentariu

  1. Varu Răspunde

    Cineva dă foc intenționat,ar trebui supravegheate mai mult zonele cu potențial de incendii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.