Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

Măsuri pentru siguranța elevilor. Poliția, cu ochii pe școli: Fără droguri și violență!

Pe parcursul anului școlar 2024-2025, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare are în vedere inițierea mai multor campanii menite să aducă siguranță în unitățile de învățământ. Poliția își propune să colaboreze îndeaproape cu școlile, profesorii și părinții pentru a combate traficul de droguri și pentru a promova un comportament responsabil în rândul elevilor.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, 10 septembrie, în parcul situat vizavi de Școala Lucian Blaga din municipiul Satu Mare, polițiștii sătmăreni au anunțat că sunt pregătiți să ofere elevilor un mediu sigur în școli, să reducă numărul cazurilor de bullying și faptele violente, să prevină consumul de droguri și de alte substanțe periculoase. În acest sens, spun oamenii legii, vor fi organizate atât activități preventive în mediul școlar, cât și de consiliere pentru adolescenții, aflați la risc de consum, și familiile acestora.

,,Noi, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vă suntem alături și în acest an școlar și prin prisma responsabilităților și a atribuțiilor ce ne revin, vom întreprinde toate diligențele necesare pentru a crea elevilor sătmăreni mediul propice studiului și dezvoltării”, au transmis reprezentanții IPJ Satu Mare.

Fără droguri în școli!

Siguranța copiilor este obiectivul Agenției Naționale Antidrog, spun reprezentanții instituției: ,,Atunci când vorbim de prevenirea consumului de droguri spunem clar că aceasta este o prioritate a tuturor structurilor MAI, dar și a partenerilor instituționali, și aici ne referim inclusiv la organizațiile neguvernamentale”.

De asemenea, informează Agenția Națională Antidrog, se va accentua formarea cadrelor didactice, a consilierilor școlari, a personalului medical școlar, ,,pentru a ne asigura că în fiecare unitate de învățământ sunt persoane pregătite să intervină în caz de nevoie”.

Un alt obiectiv local va fi intensificarea comunicării cu părinții sau tutorii legali: ,,La nivelul Agenției Naționale Antidrog, avem în derulare o campanie de informare ”UNSPOKEN”, în cadrul căreia vom organiza întâlniri cu grupurile de părinți”, au mai precizat reprezentanții instituției.

5 comentarii

  1. Boris Răspunde

    Adrian Cozma face ce face dar tot la banii publici trage, de altfel asta îl atrage și la Consiliul Județean, banul public și nu se gândește decât cum să ”mulgă” statul român și să facă afaceri în detrimentul oamenilor din județul nostru. Nici de traficul de detergent ucrainean făcut de fratele lui nu se leapădă. Vorba aceea ”te lepezi de satana, m-aș lepăda dar am 3 prunci cu ea.” Așa și Cozma! Din vorbe aruncate în neant se leapădă de orice dar în viață faptele vorbesc. La fapte stă extrem de prost Cozma.
    Președintele PNL atacă maghiarii, banii de la statul maghiar, UDMR dar familia lui este vasală acestor instituții, ONG-uri sau Academii.
    Culmea dacă până să înceapă campania avea un comportament șovin chiar extremist acuma la final de campanie a schimbat placa și o dă cu mesaje în limba maghiară.
    Părinții abonați la contracte publice
    Ca orice familie de membru PNL care se respectă munca cu statul e prioritară la famiglia Cozma. Firma Adi&Cris SRL unde asociați cu părți egale sunt părinții lui Adrian are mai multe contracte cu CSM, club sportiv care funcționează pe lângă Primăria Satu Mare și are primar UDMR și conducător susținut de același partid, a avut în total contracte privind transportul de pasageri ocazional în sumă de 35.000 lei. În 21.06.2023 a avut o achiziție pe SEAP, inițiată de Primăria Beltiug în valoare de 9386+TVA, în 15.06.2023 cu Primăria Păulești în valoare de 15.000 + TVA. La câte firme de transport sunt în acest județ, primarii PNL subalternii feciorului Adrian Cozma numai cu firma părinților puteau să își facă transportul desigur!
    Aceeași firmă umflă banii și de la Academia de fotbal Partium, finanțată de către statul maghiar și încasează 100.000 lei undeva în jur de 20.000 euro.
    Mama junelui PNL-ist mai deține firma Baxivil DDD SRL , companie care are sediu la aceeași locație cu Adi&Cris SRL, în localitatea Satu Mare , dar care are ca obiect de activitate alte activități de curățenie care are nu mai puțin de 22 achiziții inițiate de instituțiile publice ale statului român prin SEAP, printre acestea Spitalul Municipal E.P.N. Popovici Beiuș, Spitalul psihiatrie Gătaia, Școala Gimnazială “Stroe Belloescu”, Sat Grivița , Spitalul Orășenesc Jibou Dr. Traian Herta, Centrul Medical de Evaluare ,Terapie, Educație Medicală și Recuperare pentru Copii și Tineri Cristian Șerban Buziaș, Club Sportiv Chitila, ADP Satu Mare care are 6 achiziții, Comuna Viile Satu Mare, Liceul Ortodox Nicolae Steinhardt, Școala Gimnazială Cărășeu.
    Culmea cu 3 angajați această companie a reușit o cifră de afaceri de 2.354.072 în 2022 și 1.735.200 în 2023.
    E bine să fii mamă de președinte de partid! Contractele zboară pentru mama Cozma.
    Fratele băgat în combinații cu marfă de contrabandă și detergent contrafăcut din Ucraina
    Dacă părinții au contracte cu statul, Cristi Cozma fratele lui Adrian Cozma pare că nu prea îi place să plătească la stat. Dacă în trecut s-a ocupat de cereale din Ucraina și afaceri cu produse agricole acuma acesta are un depozit clandestin într-un complex dintr-o spălătorie din Micro 17, aproape de magazinul părinților și casa lui.

    • Angajat primarie Răspunde

      Ia fa o trecere in revista cati bani a sifonat gabor and company pana acum. cate zeci de milioane, prin firma de partid. da prin achizitii. da spalatoriile auto din oras, ale cui sunt. si multe altele. ai zis de partium finantat de budapesta. cati bani se intorc la budapesta. da hotel dacia al cui e in realitate. hai sa fim echitabili arata cat fura fiecare. toti sunt o apa si-un pamant, toti ar trebui sa fie la puscarie pentru urmatorii 30 de ani.

  2. Fara droguri Răspunde

    Acel focar de infectie ar trebui distrus si inchis odata.
    Mousse, aici incepeți .
    Este strigator la cer ceea ce se intampla acolo, intre orele 7.30-8.00 este plin cu adolescenti cu tigara in gura, cafele, energizante si ceea ce este cel mai interzis.
    Treziti va odata stimati parinti.
    Focar de incectie, alias MOUSSE

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      E Moose, nu mousse. Confunzi ierbivorul cu un produs de cofetarie ce are in componenta aer curat 😃.
      Dar in alta ordine de idei, daca acela e focar de infectie, as fi curios cum e la tine acasa. Si habar n-am unde vezi tu droguri, la cata politie intra zilnic acolo. Cred ca te fte grija succesului unui om, sau e doar ceva concurenta de care ai vrea sa scapi?

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Am mai scris asta. Acum 6 ani într-o zi de primăvară m-au abordat doi tuciurii în pauza mare că nu vreau să cumpăr din astea (iarbă). Bineînțeles că i-am făcut vânt. Asta în municipiul Satu Mare pe strada Cuza la intrare la liceul maghiar. La câți metri este poliția??? 20-30????? Așa că nu mai zic nimic. Vă dați seama dacă pot avea așa tupeu ziua în amiaza mare ce se poate întâmpla pe la periferii sau în locuri mai ferite dar frecventate de ăștia???? Oare există cineva care și crede ceea ce se declară????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.