Ultima actualizare: azi, 13:38

Locale

Rezervorul la control. Cum a ascuns un sătmărean sute de litri de alcool în dubă. S-a ales cu o condamnare

Rezervorul la control. Un sătmărean a ascuns sute de litri de alcool în dubă și s-a plimbat cu autovehiculul prin județul Satu Mare. Polițiștii l-au oprit, iar bărbatul s-a ales acum cu o condamnare. 

Potrivit informațiilor PortalSM, un bărbat din județul Satu Mare a fost prins în flagrant în martie 2023, după ce autoritățile au descoperit că transporta 245 de litri de alcool etilic ascuns într-un compartiment modificat special în podeaua autoutilitarei sale.

Operațiunea a avut loc după o perioadă de supraveghere tehnică autorizată, în urma căreia autoritățile au obținut informații clare despre activitățile ilegale ale bărbatului.

Cum a fost prins

La data de 13 martie 2023, sătmărean a fost oprit în trafic de polițiști, în apropierea localității Carei, în timp ce se deplasa pe Drumul Județean 671, la volanul unui Opel Vivaro. În urma controlului efectuat, oamenii legii au observat modificări structurale la podeaua autoutilitarei, ceea ce a ridicat suspiciuni că aceasta ar fi fost adaptată pentru a ascunde bunuri ilegale.

După o examinare mai detaliată, polițiștii au descoperit două furtunuri improvizate lângă orificiul de alimentare al rezervorului de combustibil. Investigațiile au confirmat că alcoolul era disimulat într-un rezervor artificial creat sub podea. Pentru a scoate alcoolul, autoritățile au fost nevoite să folosească o pompă de presiune pentru a extrage lichidul incolor cu miros puternic de alcool, care a curs din rezervorul ascuns.

La locul percheziției, lichidul a fost analizat și s-a confirmat că este alcool etilic cu o concentrație de 96,1%. În total, autoritățile au confiscat 245 de litri de alcool, iar valoarea accizelor datorate statului pentru această cantitate a fost stabilită la 9.910 lei.

A avut de dat explicații

După ce a fost reținut și audiat de autorități, sătmăreanul a ales să își exercite dreptul la tăcere în timpul anchetei inițiale, refuzând să ofere detalii suplimentare despre proveniența alcoolului sau despre destinatarii acestuia. Cu toate acestea, pe parcursul urmăririi penale, bărbatul a recunoscut fapta în fața avocatului său și a procurorilor și și-a exprimat regretul pentru comiterea infracțiunii. El a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, în cadrul căruia și-a asumat răspunderea pentru transportul și deținerea ilegală de alcool.

El a mai menționat că regretă faptele comise, dar nu a oferit alte detalii cu privire la modul în care a obținut alcoolul sau intențiile sale legate de vânzarea acestuia. El a achitat integral prejudiciul de 9.910 lei, reprezentând accizele neplătite, ca parte a acordului cu autoritățile.

S-a ales cu o condamnare

În urma acordului de recunoaștere a vinovăției, procurorul a propus o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, având în vedere atitudinea de cooperare a inculpatului și lipsa antecedentelor penale. Judecătorul a aprobat această pedeapsă, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care inculpatul va trebui să respecte mai multe măsuri impuse de Serviciul de Probațiune.

De asemenea, bărbatul va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Autoutilitara modificată folosită pentru transportul alcoolului a fost confiscată, iar cantitatea de 245 de litri de alcool etilic a fost, de asemenea, reținută de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.