Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Cod galben la Satu Mare. Lapoviță, ninsoare, frig și vânt

Județul Satu Mare se pregătește pentru cod galben de ploaie, lapoviță și ninsoare asezonat cu vânt.

La nivel de ţară, sunt vizate, începând din această dimineață, fenomene precum precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, intensificări ale vântului.

Pentru judeţul Satu Mare, îndeosebi în zona Oaşului, s-a transmis atenționarea meteorologică COD GALBEN. În intervalul 19 aprilie 2017, ora 18,00 – 21 aprilie ora 10,00 temporar vor fi precipitaţii, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona montanǎ 35…40 l/mp.

În zona de munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. În rest va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), trecător se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală vor atinge 50…60 km/h. La munte vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.

Instituţia Prefectului-Judeţul Satu Mare a transmis o informare către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale cu privire la această atenţionare meteo, cu solicitarea de a supraveghea atent evoluția fenomenelor meteorologice la nivelul localității pentru a putea interveni în timp util la apariția unor eventuale situații de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.