Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Certuri și amenințări între copiii români și maghiari, la o școală din Satu Mare

Conflicte interetnice între copiii români și maghiari la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Satu Mare.

Părintele unui copil ce studiază la școala respectivă a povestit, sub protecția anonimatului, pentru PortalSM cum elevii români și cei maghiari se ceartă invocând strict motive etnice.

Mărturia a fost făcută după ce, în cursul zilei de ieri, un elev de la școala Gimnazială „Avram Iancu” a amenințat alți doi copii, de la aceași școală, cu un cutter.

„Doi minori de 13 ani, care se întorceau de la școală au fost abordați de un alt minor de 12 ani care se deplasa în spatele lor. La un moment dat, minorul de 12 ani care i-a strigat pe cei doi avea un cutter în mână, fără lamă, însă ceilalți doi copii nu au văzut acest lucru, întrucât s-au speriat și au fugit”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, pentru PortalSM.

Tatăl unui elev de la școala respectivă a spus că totul a început din cauza unui conflict interetnic dinte copii.

„Acel copil care amenință cu cuțitul pe ceilalți doi sunt la aceași școală, doar că cel ce amenință este la secția română, iar ceilalți doi la secția maghiară. Băiatul meu este la aceași școală, și el mi-a povestit ce scandaluri, certuri și amenințări se petrec între acești copii. Cei de la secția română îi amenință pe cei de la secția maghiară. Josnic acest lucru! Mi-e milă de părinții acelui copil ce a amenințat”, a spus bărbatul pentru PortalSM.

Sătmăreanul spune că astfel de certuri au loc frecvent la școală, și crede că de la o amenințare se poate ajunge la gesturi mai grave.

„Și în pauze se întâmplă asemenea lucruri. Chiar dacă am cere o părere din partea conducerii acestei școli, vor acoperi orice cauzp. Din păcate, aceste lucruri se întâmplă și în pauze, și când ies de la ore. […] Totul pornește de la educația pe care o primește fiecare copil de acasă. E un pas mic de la o amenințare până la a face un lucru necugetat”, a mai spus bărbatul.

3 comentarii

  1. Cj Răspunde

    Când ești atât de panicat că ungurii vor Ardealu’, că și pruncii tăi devin la fel de paranoici ca tine. Ioi ce bună-i asta =)))))

  2. tisasomes Răspunde

    aici parintii sunt de vina,pacat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.