Ultima actualizare: azi, 13:21

Locale

Ungaria finalizează în acest an o autostradă spre România

Guvernul ungar va da în folosinţă în acest an 160 de kilometri de drumuri, printre care şi o secţiune de autostradă care face legătura între oraşul Berettyoujfalu şi graniţa cu România, a anunţat ministerul ungar, citat de business24. Valoarea totală a investiţiilor este de 390 miliarde forinţi (1,2 miliarde euro).

Potrivit sursei citate, finalizarea acestui tronson va pune la dispoziţie cea de a doua legătură între Ungaria şi Transilvania, după autostrada M43, care este legată de autostrada A1 (Bucureşti-Nadlac). Autorităţile ungare subliniază că începând din 2010 au fost construiţi 500 de kilometri de autostradă, printre care şi prima conexiune cu România. Începând din 2010 şi până la finele lui 2019 au fost cheltuiţi 755 miliarde forinţi pentru modernizarea a 6.000 de kilometri de drumuri.

Obiectivul strategic al Ministerului ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei este că toate localităţile ungare să aibă acces în maximum 30 de minute la un drum cu două benzi de mers pe sens. La lansarea acestui obiectiv, în 2016, mai puţin de jumătate dintre localităţile din Ungaria îndeplineau această cerinţa, însă la finele lui 2020 ponderea va ajunge la două treimi din localităţi.

 

 

6 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Bravo Viktor Orban !
    Un conducator care reprezinta cu cinste si pe bune interesele poporului sau !
    La noi………….

  2. M Răspunde

    Viktor Orban are o strategie pe ani lungi, isi construieste tara desi este atacat permanent de Parl. European ca nu este sluga lor. Este in al 4lea mandat ca si prom ministru, dintre care 3 mandate consecutive.

    Pe cand si in Romania asa ceva? La scandal ne pricepem, la munca zerooo. Romania ar putea trai din turism 100%, dar nu ne pasa, nu construim infrastructura. Mergem la Hajduszoboszlo si la bulgari. De ce nu se intampla nimic de 30 de ani?

    • Logica Răspunde

      De prosti, ca suntem condusi de tiganii din Sud. De aia!

    • y Răspunde

      În paranteză vă șoptesc că apa termală de la Hajdúszoboszló este identică ca și proprietăți curative cu cea de la Satu Mare. Diferența este modul de (ne)exploatare. Suntem de-a dreptul inconștienți. Între timp la Beltiug curge la vale apă termală arteziană!!! de +63 grade C din 1993!!! Ne merităm soarta.

  3. IOANA Răspunde

    O NATIE DE INVIDIAT
    BRAVO LOR ….CIVILIZATI ….HARNICI….CU CARACTER….DESTEPTI …..ETC….ETC..ETC….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.