Ultima actualizare: ieri, 18:09

 

Locale

Toate secțiile ATI din țară vor fi verificate, după tragedia din Piatra Neamț

Guvernul a decis, în urma ședinței convocate de premier la Palatul Victoria duminică dimineață, că toate secțiile ATI din toate unitățile medicale din țară vor fi verificate, începând de luni, titrează Digi24. Decizia vine după incendiul izbucnit la Spitalul Județean Neamț, în urma căruia au murit zece oameni.

Potrivit unei informări de presă transmisă de Guvern, premierul Ludovic Orban a avut în această dimineață o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență secretarul de stat Raed Arafat, șeful IGSU Dan Paul Iamandi și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.

În cadrul ședinței a fost realizată analiza intervenției în cazul tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, stadiul transferului pacienților supraviețuitori și a fost solicitată colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

De asemenea, s-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

 

 

8 comentarii

  1. Adi Răspunde

    CORIPȚIA UCIDE DOMNILOR DE LA U.S.R & P.N.L. DEMISIA DEMISIA DEMISIA
    HOȚILOR HOȚILOR HOȚILOR

  2. Hitler Răspunde

    Ar trebui renovat spitalele si atunci nu am avea probleme de genu…dar tara e condus de hoti

  3. Anonim Răspunde

    Cine a zugrăvit în occident e mare meșter instalator și electrician în România bombardier în instalați stați liniștiți și eu am chemat electrician sa verifice instalația prizelor si becurilor vine în doua zile pana atunci stingătorul e lingă pat în dormitor . Voi dormit liniștit ? Eu nu.

  4. Alice Răspunde

    3❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – togetherforever.website

  5. Satmarean Răspunde

    asa este cum spui. Dar vina este a celor care pt lucrări aleg “cea mai ieftina varianta”. Nu contează ca nu sunt cabluri rezistente care iau foc în pereți, nu contează câte chinezării de doi lei se pun. Important este sa fie ieftin. Firmele autorizate nu ar avea voie sa folosească decât materiale de calitate. Dar toți fug numai după profit. Și ei dorm liniștiți dacă spitalele sau casele iau foc.

  6. 007 Răspunde

    In mare parte aveti dreptate si cu hotiile(dar sa nu uitam ca noi ii alegem si dupa… la somn si comentarii leoniene din spatele tastaturii si atat)Deci atentie ce hoti vechi sau noi votati de Mos Nicolae si in special la cei care va promit ca vor face ce n-au facut cand au fost ,(s-au sunt) la putere!
    Problema legata de controale la spitale(de fapt la toate institutiile statului)este ceva de genul;hotii verifica complici la jaful national.Asa ca aceste partide va promit de toate ,dar practic va asigura doar o viata chinuita si desigur o moarte sigura.
    Problema cea mai grava a boilor care ne conduc,fie alesi si/s-au pusi politic,este faptul ca indiferent cat si cum ne chinuie, s-au omoara,ei nu raspund,nu raspund pentru ca au spatele asigurat pe considerentul ca
    ei sunt deasupra legilor,TOLERATI de o turma de analfabeti care nu stiu sau nu vor… sa-i traga la raspundere si care,din pacate se lupta intre ei, incercand sa dovedeasca ca ai lui sunt mai cinstiti,fara sa ia in calcul viata grea si la limita insuportabilului pe care o traieste zi de zi,cauzata de acesti impostori alesi si realesi,din ’90 incoace!
    In sistemul legislativ sunt documente necesare foarte clar raportat la constructii si/sau modificari ca;AUTORIZATII,AVIZE,PROCEDURI si INSTRUCTIUNI ,ce reglementeaza OBLIGATIILE PERSOANELOR JURIDICE pentru Situatiile de Urgenta ,Securitatea Muncii,Mediu,Sanatate Publica.
    In cazul spitalului din Piatra Neamt si nunumai,conform legii,orice modifica noua in proiectul constructiei,necesita;
    1.Autorizatie de constructie
    2.Proiect
    3.Scenariu de Securitate la Incendiu
    4.Aviz de Securitate la Incendiu aprobat de I.S.U …..(Piatra Neamt)
    si numai dupa obtinerea avizului Securitate la Incendiu de la pompieri SE POT INCEPE LUCRARILE SUB COORDONAREA UNUI DIRIGINTE DE SANTIER .
    In spital sistemul legislativ de preventie PSI si Situatii de Urgenta,prevede urmatoarele obligatii:
    1.Specialist-Cadru tehnic PSI-SU
    2.Proceduri de interventie interna-externa PSI-SU ,pentru fiecare zona de risc a spitalului.
    3.Organizarea interventiei cu nominalizarea de persoane pe schimburi si paliere cu atributii clare si schita evacuarii in caz de incendiu pe fiecare palier al spitalului
    4.dotarea cu accesorii si instalatii de interventie si prim ajutor pentru fiecare grad de risc al sectiilor.
    5.instruiri lunare/trimestriale cu tot personalul pe situatii de Urgenta si PSI ,cu tematica adaptata la zi in functie de gradul de risc si/sau calificarile personalului pe profesii .
    6.Procedura de rond a personalului pe sectie in schimburi,in zonele de risc la incendiu(ex.lipsa mobilitate bolnavi,aparatura si conditii de expunere la incendii cu propagare mare si forta termica ridicata/timp.
    Dar toate cele de mai sus insa n-au valoare daca este o nulitate de manager pus politic pe care il intereseaza doar afacerile cu banul public.
    Oameni buni,NU MAI ALEGETI OAMENII SI PARTDELE CARE AU MAI FOST LA PUTERE !!!TREZITI-VA !!!

  7. ... Răspunde

    Am o nedumerire. Citesc prin știrile naționale că s-au făcut necropsii ale decedaților. Parcă era vorba că la bolnavii covid nu se face. S-a schimbat ceva? Mă gândesc că la cauza decesului s-a trecut SARS-COV 2 și nu că i-au prăjit, afumat și intoxicat cu fum.

  8. hingeru Răspunde

    Inteleg ca se fac verificari. Dar daca nu sunt in regula, ce se intampla? Normal esta ca o unitate fara autorizatie sa se inchida. Deci se inchid spitalele. Cine facea SSM si PSI in acel spital? Si la noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.