Preotul Leontin Sălăjan, care slujeşte la biserica ortodoxă Izvorul Tămăduirii de lângă Spitalul Carei a ajuns să-şi facă datoria pe plan duhovnicesc în condiţii deosebite. De la începutul lunii trecute, încurajează bolnavii de COVID-19 să lupte cu virusul și încearcă să le vindece rănile sufletești provocate de această boală nemiloasă, scrie publicația Opinie de Carei.
Preotul Leontin Sălăjan a ajuns să meargă la pacienţi echipat în costumul de protecţie, după ce a fost învățat de cadrele medicale cum să se se echipeze cu mijloacele de protecţie specifice. Bolnavii, în ochii cărora se citește teama, simt nevoia de a avea pe cineva aproape.
”Imediat ce intri în saloane, observi frica din ochii bieților bolnavi infectați cu coronavirus. Nu toți vor să se spovedească sau să se împărtășească. Unii dintre ei au nevoie doar de o discuție sau de o încurajare. Chiar și aceste lucruri simple în vremurile normale îi ajută pe pacienți să-și îmbunătățească starea de spirit și să depășească mai ușor această boală cruntă”, povestește preotul Sălăjan.
Din păcate, nu toți bolnavii reușesc să învingă boala.
”Este tragic faptul că unii dintre bolnavii pe care i-am spovedit, i-am împărtășit sau pur și simplu cu care doar am vorbit au pierdut lupta cu acest virus necruțător. Este dureros să intri în saloane și nu-i mai găsește pe cei pe care i-ai cunoscut cu o zi-două înainte. Asemenea momente te marchează, indiferent cât de puternic ai fi”, mai spune preotul Leontin Sălăjan.
”Este foarte greu să porți acel costum de protecție. Eu îl port doar câteva ore pe zi, pe care mi le petrec în mijlocul bolnavilor, încercând să le vindec rănile sufletești. Nu e ușor să respiri cu mască și cu vizieră. Însă mult mai greu este pentru cadrele medicale din spital. Trebuie să poarte acel costum de protecție cel puțin opt ore pe zi și mai trebuie să facă și procedurile medicale. Merită tot respectul nostru pentru efortul lor”, mai spune preotul Sălăjan.
Preotul careian din prima linie este convins că vaccinarea este singura cale de a ne recâștiga normalitatea. Nu a stat pe gânduri și s-a vaccinat în luna februarie, împreună cu cadrele medicale de la Spitalul Carei, iar acum nu se mai teme să meargă la pacienţi echipat în costumul de protecţie pentru a le oferi alinarea sufletească atât de necesară în astfel de clipe grele.
Sursa: Opinie de Carei