Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Primele vaccinuri pentru copiii peste 5 ani ajung în România din 15 ianuarie

Prima tranșă de vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani ajunge în țară în perioada 15-25 ianuarie, titrează Digi24.

Este vorba despre 114.000 de doze, care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă vizată. Pentru aceștia a fost autorizat în UE vaccinul produs de Pfizer/ BioNTech.

Doza de vaccin Comirnaty (Pfizer) este de 3 ori mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg), potrivit CNCAV. Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Platforma de programare a fost actualizată de către STS și se vor putea face programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România. Vaccinarea se poate face însă și fără programare.

Sursa: Digi24

17 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    Dragi parinti! Nu-i vaccinati pe copii!! Copii trec peste boala repede, nici nu fac forme grave. Sa nu-i credeti pe politicieni, nici ei nu se vaccineaza.

    • Gogu Răspunde

      Si de unde esti sigur ca peste cativa ani distrugerile facute de virus nu duc la boli grave?

      • Dr Răspunde

        In Romania si vaccinarea anti HPV a dat gres, suntem recorderi la cancer col uterin si intestinal, ungurii au implementat cu succes de mai bine de 12 ani si deja se vad rezultatele. La fel si in west.

        • Linda Răspunde

          La inceputul anilor “40 se vaccina personalul medical care lucra pe sectiile cu bolnavi de tifos. La stiinta de atunci nu au fost probleme, traiau sí pana la 94 ani.

    • @hingeru Răspunde

      Da mare specialist antivaccinare ai ajuns.
      O parte insemnata din copii care auvtrecut prin boala au facut diabet juvenil, vor suferii pana traiesc.
      Mai bine preveniti, unele lucruri nu se pot vindeca.

      • ... Răspunde

        @hingeru, acuma chiar că bați câmpii, dar rău de tot. Pui botul la orice se spune și de fapt nu sunt date verificabile în acest sens! Ai auzit tu ceva dar nici măcar nu te-ai ostenit să verifici sursa ba mai mult, să vezi dacă există ceva sursă demnă de încredere!? Pe de altă parte ce e aia diabet juvenil? Ai revoluționat medicina? Și pe de altă parte aia nu te deranjează cum este promovat în rândul tinerilor mâncarea fast-food ceea ce duce inevitabil la boli cardiace și la diabet? Asta așa este de ani de zile? Practic oamenii sunt obligați ori îndemnați să comande astfel de chestii? Nu vreau să le numesc hrană,😱🤮💩

    • PortalSM Răspunde

      Regulament postare comentarii.

      Acest document stabileşte termenii şi condiţiile în care puteţi posta comentariile dumneavoastră pe site-ul http://www.portalsm.ro

      “Sunt permise numai comentariile în limba română. …”

      • PortalSM Răspunde

        Dar dacă este pe limba ardeleneasca și așa e bine.
        Sudiștii și mitocanii oricum nu înțeleg asta.
        Ardealul este unit, restu-i cancan.

        • Jet. 665 Răspunde

          Ardeleneasca nu e bozgoreste, oricum multi postati si cuvinte ardelenesti si se intelege.

          • PortalSM

            Și totuși un singur specimen cu mai multe nickuri are probleme pe aici. Restul întelege.

  2. Mr X Răspunde

    Fain, pacat ca nu merge mai repede.
    Cuprins : laboratoarele armatei americane fac un vaccin care are eficienta maxima, durabila si actioneaza impotriva tuturor variantelor, chiar si a posibilelor mutanti viitori.

    • fffffpppp Răspunde

      Asta cu laboratoarele armatei americane e bună :)) .si cu mutanții lol. Vorbești de filmul X-man?

    • @MrX Răspunde

      Și urmează ca pe viitor să apară prima dată vaccinul și numai după aia varianta de virus pe care îl combate? Întreb și eu așa! Măcar voi cei care scrieți asta, deci măcar voi credeți în inepțiile astea?

      • bacteriolog Răspunde

        Nu e nici o ineptie ,virusii au o parte care nu se schimba ,si daca ochesti vaccinul sa creeze anticorpi contra ei ,este eficienta si pentru posibile variante viitoare.
        Cele actuale ochesc spike de la coroana ,dar aceea este cea mai mult schimbatoare ,de aceea scade eficienta vaccinului.
        Oricum specialistii de la armata iau bani ,macar sa lucreze ceva ,specialisti au .Au declaraty ca s-au plictisit de cercetarile privatilor ,vor ceva mult mai eficient.

  3. bacteriolog Răspunde

    Iar eu nu sunt o ineptie ci chiar o anomalie genetica, un gunoi genetic, o malformatie accidentala. Poti arirna asa ceva fara sa te bufneasca rasul, spune drept? Mai bine ai spune ca eficienta vacinarii este de aprox. 50% la cei care nu au facut booster! Asa de bun este! Sunt tari unde medicii au curaj sa recunoasca!

  4. Prezicatoru Răspunde

    Pfizer & co fac presiune asupra guvernelor sa bage vaccinuri cu forta. Se tot micsoreaza varsta pentru vaccin, se mareste frecventa la care sa fii vaccinat, booster peste booster. La cati bani fac astia, si la ce spagi au dat, lacomia va di din ce in ce mai mare. Urmeaza si mai multe taieri de drepturi si obligativitate la vaccinare, cu amenzi in prima faza. De 2 ani se tot baga restrictii, masuri, vaccinuri, nimic nu functioneaza. Oare astia ce iau decizii sunt chiar retardati, sa tot continue cu chestii care nu functioneaza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.