Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Adrian Cozma acuză: Primăria Satu Mare a încercat să desființeze două licee românești

Adrian Cozma a declarat, astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a obținut acordul ministrului Educației pentru ca niciun liceu din Satu Mare să nu fie desființat sau comasat. Deputatul sătmărean a acuzat Primăria Satu Mare: ”A încercat să desființeze două licee de tradiție doar pentru că erau românești”, a spus Cozma.

Redăm mai jos poziția deputatului Adrian Cozma:

,,Săptămâna aceasta am primit în mod oficial răspunsul Ministrului educației, domnul Sorin Cîmpeanu, prin care am fost asigurat că cele patru licee cărora administrația publică locală din Satu Mare le pusese gând rău, respectiv Liceul tehnologic „Ion I.C. Brătianu”, Liceul Tehnologic ”Unio-Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” și Liceul Tehnologic ”Elisa Zamfirescu”, nu vor fi nici comasate, nici desființate, ci vor continua să funcționeze normal, ca până acum.

Vreau să îi asigur pe elevii, pe părinții și pe profesorii din Satu Mare că nu voi permite nimănui să își bată joc de școlile noastre și să le târască în dispute politice. Dimpotrivă, mă voi lupta să aducem în municipiu și în județ cât mai multe investiții în infrastructura școlară și în dotări.

De asemenea, vreau să transmit conducerii administrației locale a municipiului Satu Mare, care a încercat să desființeze două licee de tradiție doar pentru că erau românești, să înceteze să mai provoace tensiuni în interiorul comunității locale și să abandoneze orice demers care face rău școlii și elevilor. Interesele ascunse ale actualei administrații din Satu Mare nu mai pot fi mascate la infinit sub umbrela gesturilor provocatoare.”

24 comentarii

  1. Irony Răspunde

    Vai de mine cum arata incaperea din poza #2 : pardoseala peretii, banca…
    Sper ca o fi un depozit si nu o clasa de invatamant intr-un stat membru UE.
    Zici ca e din Congo, din lumea a 3-a . Si sa nu-mi zica nimeni ca din 2007 nu s-ar fi putut accesa fonduri UE pentru reabilitare. Auzi la el – raspuns oficial de la ministru…pe bune !!! Statul Roman abia asteapta sa inchidem scolile.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Școlile sunt cum sunt, de mult s-a pus pe tapet închiderea/comasarea lor. Primarului nu era pe nicăieri atunci, cifrele vorbesc aici. Promovabilitate la bac aproape dacă nu chiar zero! Cine nu mă crede poate vertifica pe edu.ro. Dar tocmai bun să scoatem din nou placa uzată cu ungurii. De fapt e vorba de catedra profilor de acolo. Dar tot mă gândesc în mine oare mama deputatului nu spune nimic la băiat când mai bate câmpii din astea? Mai ales că am înțeles ar fi minoritară. La ce folosește acest așa zis scandal artificial când școala e vai de mama ei de cel puțin 15-20 de ani ca și perfomanță? Nu avem destui analfabeți funcționali?

      • Eu Răspunde

        Mar dreptate zici! Dar baiatul bate campi de cand il stim! Nu are nici o realizare !Sau poate noi nu stim?! Apropo! Adisor ,iar creste pretul la benzinarii !

        • MrBig Răspunde

          Mi se pare mie….. dar parca ar fi intr-o campanie electorala continuăăăăă….

          • Tomi

            Nu ti se pare, asa este, individul asta tot amesteca in cacat, crede ca are sanse la alegeri, dar partidul are alt candidat la primarie 🤣🤣🤣

    • Unu' Răspunde

      Este o poză din ceea ce, cu maxim de nerușinare, aleșii noștri numesc “atelier-școală”!
      De la ce partidă spuneați că este ministrul educației???

      • comentator Răspunde

        Dar nu știi că e traseist? Partidul Conservator, PSD (guvernul Ponta), ALDE, PNL, Pro România? Și mai are vreme, e tânăr ca și politician!🤔😱😲🥴😭😨🤯

    • Adi Răspunde

      Bine punctat din păcate ungurii au devenit toți mici orbani , rai , sovini , iredentisti .Doresc formarea Trianonului , Ungaria mare.
      Statul român este prea permisivi și este complice la preluarea Ardealului . Suntem prea buni cu ungurii și acum ne subjuga .

      • Bucuresti Răspunde

        Bine ai zis Adisor . Statul Roman vrea sa vinde Ardealul sa scapa de datorii , care au au facut de la 90 pina acuma.

  2. H&R Răspunde

    Poza 2 si poza 4 sper ca au fost facute inainte de 1989. Daca nu, Cozma esti un mare rahat.

  3. Vasile Răspunde

    SRI,știu că vezi comentariile, n-ai de zis nimic? Românilor!nu vă mai bateți cu cărămida in copie, sunteți varză.Lati votat pe avortonul de Cosma.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      @Vasile, eu chiar nu pricep de ce se inflamează unii. Inclusiv tu. La școlile respective erau/sunt și clase în maghiară. Deci dacă e până acolo atunci și alea se desființează. Iar calitatea actului de învățământ este slab. Asta de ani buni. Chestia cu comasarea-desființarea li se spune de ani buni (cel puțin de 5-6 ani) și asta independent de primar. Și să fie foarte clar nu de la primar pleacă în primul și în primul rând ideea cu comasarea/desființarea. Ghici de unde? Sunteți jalnici, doar niște mase de manevră pentru acest politruc care fără scrupule își urmărește propriile interese politicianiste.

  4. Gerula Răspunde

    Ori cum a-ti lua-o, Kerekeny e un șovin, iredentist, nationalist maghiar pana in maduva oaselor, cand l-am cunoscut eu acu 15 ani, când încă reprezenta studenții maghiari, nici nu vroia sa vorbească Românește, se prefacem ca nu știe, asa ca e plauzibil ca in spatele acțiunilor lui sa stea gânduri mult mai murdare. E vina noastră ca nu suntem in stare sa mergem la vot și sa găsim un contracandidat de valoare la alegerile locale.

    • Meyer Lansky Răspunde

      Când zici “vina noastră” te referi la restul analfabeților funcționali sau doar la fosilele comuniste #pevecistăpâni? La alegerile din 2020, sătmărenii și-au exprimat destul de clar alegerea (aprox. 18.000 de voturi, 51.94%). #LacrimiȘiPumniÎnPereți.

  5. Vasi Răspunde

    Nu vad nici un comentator tipic “banii nostri”. Crapa ceva in centru, deja banii nostri. Uitati-va atent la poze, acolo sunt banii vostri. Citi bani s-au alocat de la minister acolo in ultimii 30ani?pe ce s-a cheltuit?dotari scolare? Cine-i responsabil ? Mentalitate comunista, tinem ceva, zeci de ani ce nu produce absolut nimic in loc sa reorganizam ceva( si nu neaparat inchise).Sincer, cu totii stim ce s-a invatat la practica acolo.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Primul comentariu la locul lui! Felicitări! Nu pierdem de fapt nimic cu acele reorganizări. Școlile respective merită cu vârf și îndesat acele măsuri pentru că dacă te uiți atent ce produc de fapt de ani de zile, ce rezultate au, ce vedem? Asta vrem în continuare? Păi dacă da atunci să nu vă plângeți! Adică vrem să ne mișcăm în direcția bună dar asta să nu fie valabilă și la noi?

    • Pistike Răspunde

      Vasilică, vorbește prostia din tine!
      Aceste licee au fost cel mai slab finanțate unități de învățământ din municipiul Satu Mare, tocmai datorită rezultatelor slabe obținute la sesiunile de bacalaureat din ultimii ani!
      Mai adaugă și faptul că numărul de elevi înscriși la aceste licee este în cădere liberă!
      Mi se pare aiurea să ții în funcțiune trei licee cu un anumit număr de profesori și personal administrativ și auxiliar, când numărul total de elevi care obțin diploma de bacalaureat este apropiat de cel al personalului de pe statele de plată!!
      Datele care confirmă lucrurile la care fac referire sunt publice, trebuie doar să săpați puțin prin internet!!
      Din păcate, acest individ își face publicitate electorală pe seama analfabeților funcționali, care nu au capacitatea să verifice dacă se confirmă lucrurile prezentate!

  6. Gabore Răspunde

    Sa ne zica Gabor cum liceul unio a devenit subit kolcsey si numar 7 alt liceu maghiar, portal sm sa intrebe primarul cum de sa ajuns aici cuk biserica greco catolica primit lacul pescaru unde se construiesc blocuri, cum a rasarit clinica maghiara in spate la liceul slavici

    • România reală Răspunde

      Știi ce a fost cândva până să vină comunismul inițial în locul unde este acum colegiul Kölcsey? Știi cine a construit și cu ce scop? Știi sau nu știi?
      Știi cine a construit și a cui proprietate era până la comunism corpul de clădire unde este acum aceea clinică?
      Dacă nu le știi și așa pare poți tace din gură! Și zi mersi că colegiul Eminescu a scăpat pe niște chichițe pentru că altfel era foarte interesant. Stai jos nota 1!
      Place, nu place asta este istoria locală și asta nu se poate schimba. Chiar dacă stai în cap.
      Te-ai gândit vreodată ce caută biserica Kalvaria acolo unde este? Dacă e până acolo Liceul Unio a fost doar un chiriaș și chiar unul de rea credință!

  7. Mwuie ungure Răspunde

    Romania reala pai ba ungur sovin inapt dute in slpbozu tau in hungaria batatoas de cap pwula ce cauti aici dute acolo la tine bate ti gura aia spurcata te n gura bozgor

    • România reală Răspunde

      Eu cred că tu ai probleme foarte serioase la mansardă. Sau ți-au tăiat ajutorul social și acum ești supărat?
      Poți să stai în cap că ce a fost nu se poate schimba. Mai bine bea o amestecată la birtul tău de baștină. Analfabet cu drept de vot!🤮💩💩💩

  8. Roman Răspunde

    Jos udmr ul, astia trebe
    Trimisi in hungaria la
    Orban ca prea si au lua nasu pe sus, peste tot, incet se pun stapani pe
    Pamantul nostru sovini bozgori imputiti, igen acolo la ungaria, nu vb romaneste anilat cetatenia trimis fortat.hai romania 👍

  9. ionel Răspunde

    Primarul face capital electoral pe fond iredentist-sovin, fapte reprobabile pentru secolul nostru. Schema este, de fapt, sa dispara, prin comasare, liceele cu denumire romaneasca. Sigur ca sunt justificabile prin prisma calitatii invatamantului si a numarului de elevi, dar asta nu insemna ca trebuie sa diminuam numarul de licee cu denumire romaneasca. Echitabil ar fi sa se comaseze, de exemplu, 4 licee, cate unul romanesc si unul maghiar si sa le dea denumire una romaneasca si una maghiara. Dar asta primarul nu face. Oare DE CE?! In alta ordine de idei, Kereskeny ar trebui schimbat cu o persoana carismatica si TOLERANTA. Romanii (plus o gramada de maghiari cu scaun la cap din oras) s-au cam saturat de actiunile lui injrajbitoare. Ce vrei, Gabore, ce urmaresti de fapt? Sa se certe romanii si maghiarii pentru tampeniile tale?! Primarul e votat pentru ce-a facut prin oras, dar de fapt toata lumea stie ca Maskulik munceste, Gabor se plimba. Daca ar candida Maskulik cu Gabor, eu pariez pe Maskulik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.