Ultima actualizare: azi, 15:41

Caritas Satu Mare, Lochli Terezia, dr. Kosa Atiila, Fazekas Csilla, bilant 2012
Locale

Peste 8000 de persoane au beneficiat de serviciile Caritas Satu Mare

Caritas Satu Mare, Lochli Terezia, dr. Kosa Atiila, Fazekas Csilla, bilant 2012

Caritas Satu Mare, Lochli Terezia, dr. Kosa Atiila, Fazekas Csilla

Peste 8000 de persoane au beneficiat de serviciile sociale oferite de Organizaţia Caritas Satu Mare anul trecut, conform bilanţului pe 2012, prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat directoarea Lochli Terezia Tunder, directorul pentru programele sociale, dr. Kosa Attila şi purtătoarea de cuvânt Fazekas Csilla.

În anul 2012, 8023 de persoane au beneficiat de serviciile Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, derulate prin programe sociale de suport și intervenție (2837 beneficiari), programe socio-educaționale pentru copii și tineri (3675), programe pentru persoane cu dizabilități (261), programe destinate persoanelor în vârstă (1250).

Directoarea Lochli Terezia Tunder a declarat că bugetul organizației este de aproximativ 7,2 milioane de lei, din care 41% sunt venituri din donații (în natură), 11% – venituri din donații (lei și valută), 10% – subvenții de la bugetul local, 3% – venituri de la CJAS, 11% – subvenții bugetul de stat, 20% – granturi, 2% – venituri din sponsorizare și 2% – alte venituri. ”Scopul nostru este să creăm un sistem sustenabil, noi să asigurăm servicii sociale, care să ajute beneficiarii în depășirea situațiilor dificile. De asemenea, preocuparea organizației noastre este de a atrage cât mai mulți voluntari și să conștientizăm societatea”, a declarat Lochli Terezia.

Aceasta a precizat că 2013 este Anul European al cetățenilor, iar motoul organizației este: ”Caritas este iubire. Comunitatea dă putere iubirii!

Directorul pentru programe sociale, dr. Kosa Attila, a spus că organizația oferă mese calde în fiecare zi pentru 200 de adulți și 200 de copii, iar pentru 300 de copii asigură câte o masă rece, costul acestei acțiuni ridicându-se la aproximativ 1000 de euro zilnic. Reprezentanții Caritas Satu Mare au elaborat o strategie organizațională pe perioada 2013-2015, prin care au stabilit obiectivele prioritare, în vederea îndeplinirii misiunii, în modul cel mai eficient. În elaborarea strategiei au fost implicați, pe lângă managementul de vârf, specialiști din toate domeniile de activitate ale organizației, respectiv beneficiari și parteneri din țară și din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.