Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Campanie de prevenire a delincvenței juvenile, la Școala Octavian Goga

halmeuMesajul campaniei de prevenire a delincvenţei juvenile “Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor!” a ajuns prin intermediul poliţiştilor şi la Şcoala cu clasele I-VIII Octavian Goga, din municipiul Satu Mare, unde au avut loc în cursul zilei de azi, 5 februarie, întâlniri cu elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a.

Reprezentanţii Poliţiei, inspector Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi agent şef principal Domuţa Marcel, poliţist de proximitate, au încercat să-i convingă pe elevii aflaţi în pragul adolescenţei să facă alegeri corecte, responsabile şi să evite micile ilegalităţi, aparent inofensive, care în timp îi pot conduce la o adevărată carieră infracţională. A fost prezentat un film educativ şi au fost dezbătute subiecte cum sunt: răspunderea penală a minorilor, tipuri de pedepse aplicate minorilor, cauze şi condiţii ce predispun la delincvenţă juvenilă, elevii fiind îndrumaţi de poliţişti să-şi rezolve conflictele fără a apela la violenţă fizică, iar pentru cei prea energici să-şi consume tendinţele agresive într-o sală de sport.

La cele două întâlniri au participat 123 de elevi din 5 clase şi 7 cadre didactice, incluzând conducerea şcolii, doamnele director Cheregi Florina şi director adjunct Chindriş Corina.

Şi la finalul săptămânii trecute poliţiştii au acţionat pentru prevenirea delincvenţei juvenile, scopul acestei campanii fiind acela de a discuta cu cât mai mulţi copii aflaţi în situaţii de risc crescut, cum este cazul celor internaţi în centrele de plasament. De această dată inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, din Compartimentul de Analiză şi Prevenire şi agent Şerban Emanuel, din cadrul

Postului de Poliţie Halmeu, au organizat o  acţiune la Centrul de Plasament  Halmeu.

La întâlnire au fost prezenţi 30 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, sub coordonarea şefului centrului, doamna Vasilovici Eniko şi a educatorilor. Poliţiştii i-au sfătuit pe copii să nu renunţe la şcoală şi să-şi aleagă cu grijă prietenii, evitându-i pe cei care le propun să comită diverse infracţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.