Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

25 mai – Festivalul Internațional ”Fără Bariere” – seară de poezie cu Kovács András Ferenc și ORACOL

Fara Bariere, Festival de teatru, Satu Mare, Teatrul de NordProgramul zilei de sâmbătă, 25 mai, al Festivalului Internațional Multicultural ”Fără Bariere”, la Teatrul de Nord Satu Mare.

Teatrul de Nord – Sala Mare, ora 16.00

TEATRUM MUNDI

seară de poezie cu Kovács András Ferenc

 

KAF susține un recital din poeziile sale vechi și noi, dă glas alter ego-urilor sale poetice: Lázáry René Sándor, Caius Licinius Calvus, Jack Cole, iar apoi prezintă o culegere a propriilor poezii teatrale.

Kovács András Ferenc s-a născut la Satu Mare pe data de 17 iulie 1959. Urmează cursurile secției maghiară-franceză din cadrul Universității din Cluj. În prezent este stabilit la Târgu-Mureș. Începând din anul 1990 este redactorul secțiunii lirice a revistei literare Látó, iar din 2008 este numit redactor-șef. Lider a celei de-a IV-a generații „Forrás”, a ajuns azi una din personalitățile definitorii ale liricii maghiare din România. Poezia sa este apreciată de critica literară ca fiind o reprezentare modernă atât a tradițiilor, cât și a istoriei, precum și o combinație fără seamăn a patrimoniului liric european cu spiritul inovator. Poeziile sale au fost traduse în engleză, bulgară, cehă, estonă, franceză, croată, polonă, italiană, rusă, română, suedeză și slovenă.

Principalele premii: Premiul debut al Uniunii Scriitorilor Români (1983); Premiul Déry Tibor (1992); Premiul Uniunii Scriitorilor din Româna (1993); Premiu Poesis (1994); Premiu Füst Milán (1994); Premiu Artisjus (1994); Premiu Alföld (1995); Premiu Ady Endre (1996); Premiu József Attila (1996); Premiu Kortárs (1996); Premiu Tiszatáj (1997); Premiu Székelyföld (1998); Premiul pentru poezie al Societății de Beletristică (2002); Premiu Palládium (2003); Premiu Globul de sticlă (2005); Premiul Cununa de Lauri a Republicii Ungare (2006), Premiul Kossuth (2010).

Preț bilet: 15 lei

 

Teatrul de Nord – Sala Studio, ora 18.00

Trupa BECOME Sibiu

ORACOL de Rucsandra Pop

one-woman-show cu Grațiela Bădescu

Oracol (2)

 

La intersecţia dintre eveniment şi spectacol, la despărtirea de introspecţie şi jurnal, Oracol aduce o poveste de dragoste de secol XXI. Performance-ul porneşte de la un text poetic care vorbeşte despre dragostea necondiţionată. Oracol este un poem urban, o mărturie, un love-story colectiv care s-a născut din energiile oraşului. S-a întâmplat să se îndrăgostească toate femeile din oraș în același timp. În aceeași zi. La aceeași oră. Și să se întâlnească. Și să-și vorbească. Și să se nască un text magic – Oracol – care a căpătat o formă într-un laptop al insomniilor și ceștilor de cafea ale Rucsandrei Pop. Și apoi s-a întâmplat să capete o formă “de spus mai departe prin viu grai” în insomniile și ceștile de cafea ale Grațielei Bădescu. Am început să dăm drumul fluturilor din stomac în speranța că EL va trimite o scrisoare de pe front. Fluturi mii și mii căzuți la datorie. “Primiți cu ușa deschisă?” i-am întrebat și i-am forțat să stea unii lângă alți. Pe ei lângă ele. Pe ele lângă ei. Poate-poate fluturii rezistă. Rezultatul acestui război rece – zeci de scrisori către și dinspre front.

P.S Nu vă supărați, n-ați văzut cumva niște fluturi? Lipsesc la inventar.

 

Preț bilet: 15 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.