Daniel Bran a fost trimis în judecată. A intermediat o mită de 400.000 de euro

5 martie 2014 | 8 comentarii

branProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, a inculpatului Bran Daniel Marin, director general adjunct al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, informează un comunicat de presă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În data de 6 septembrie 2013, inculpatul Bran Daniel Marin a acceptat promisiunea remiterii unei sume de 400.000 euro de către un denunțător, lăsând să se creadă că are influență asupra unui magistrat din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, pentru a-l determina pe acesta să dispună o soluție favorabilă într-o cauză penală, respectiv scoaterea de sub urmărire penală a denunțătorului.
Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea: 
În perioada 23.07.2012-11.09.2013, denunțătorul a ocupat o funcție de conducere în cadrul A.N.R.P., fiind coleg de partid cu inculpatul Bran Daniel Marin, pe care l-a și cunoscut cu ocazia unor ședințe, acesta din urmă fiind consilier „de fapt” al președintelui partidului.
În toamna anului 2012, numitul Bran Daniel Marin s-ar fi deplasat la biroul denunțătorului, situat în București, ocazie cu care i-ar fi relatat că are nevoie de sprijin într-un dosar de restituire a unui imobil obținut în baza unei hotărâri judecătorești. Potrivit relatărilor denunțătorului, întrucât la acel moment activitatea A.N.R.P. era suspendată, recomandarea pe care i-a adresat-o lui Bran Daniel Marin a fost de a solicita ajutorul unei case de avocatură, lucru care s-a și întâmplat ulterior.
În intervalul iulie-august 2013, denunțătorul, în calitatea sa de funcționar cu funcție de conducere la A.N.R.P, ar fi fost apelat telefonic de un magistrat din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, care i-ar fi cerut înaintarea cu celeritate a unor înscrisuri pe care le solicitase anterior într-o adresă trimisă către instituție. După aproximativ două zile, același magistrat l-ar fi contactat din nou telefonic și i-a pus în vedere că trebuie să se deplaseze la sediul D.N.A. – Biroul Satu Mare, în vederea audierii.
După finalizarea activităților judiciare, denunțătorul a revenit în municipiul București și la un interval de câteva zile ar fi fost căutat la locuința pe care o deține în capitală de inculpatul Bran Daniel Marin, care ar fi promis că îl poate ajuta să-și rezolve problema.
Ulterior, în data de 6.09.2013, inculpatul Bran Daniel Marin și denunțătorul s-ar fi întâlnit în municipiul București, subiectul discuției fiind în esență găsirea unei modalități de „rezolvare a problemei penale a denunțătorului”.
Pe parcursul acestei discuții, inculpatul Bran Daniel Marin, în mod constant, și-ar fi asumat rolul de intermediar în presupusa relație denunțător – procuror, acceptând totodată promisiunea sumei de 400.000 euro.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București. 

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (8)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. maxx spune:

  Dar cui coptil asta ca deja a treia oara apara pe portal sm si tot nu este retinut?

 2. Satmarean spune:

  Ce gluma mai este si asta . Satmarenii stiu alta poveste .

 3. Ca sa vezi ! spune:

  Ce-i tampenia asta! Povestea era cu totul alta!Relatata tot pe acest portal!!!! Pe cine incearca sa spele procuratura ? Oare ?

 4. griga spune:

  este o vrajitoare : salacabula magicadula damdiridam diribu , cam asta fac astia cu noi.

  si ciupac denuntatorul , michael denuntatorul , ce naiba numa bran nu e denuntator ca nu mai inteleg nimik

 5. vandam spune:

  d-lor de ce nu scrieti adevarul , de ce dezinformati opinia publica .
  in articolul din 11.12.2013 scrieti total altceva privind faptele comise de Dani Bran

 6. turnator oficial spune:

  pe bran l-o aranjat PORCUL SI EXCROCUL DE MICAEL MURESAN,acest fost mare violator impreuna cu CIUPAC NICOLAE,ALIS DRAGOS ALT FOST MARE VIOLATOR.,de bran imi pare rau……

 7. ioana spune:

  dar despre avocatul din satu mare nu se pomeneste nimic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest