Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Consilierii UDMR propun reglementarea afişajului electoral în Satu Mare

masculic csabaConsilierii UDMR au depus astăzi la Primăria Satu Mare un proiect de hotărâre care reglementează afişajul electoral în municipiu. Consilierul Masculic Csaba a arătat că la ultima campanie electorală oamenii au fost sufocaţi de bannere, mash-uri, toate fiind amplasate haotic, fără respectarea legislaţiei naţionale.

Masculic a spus că în oraşe precum Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca au fost deja reglementare aceste aspecte, prin hotărâri de consiliu local, iar campania a fost una civilizată.

Proiectul prevede interzicerea afişării pe stâlpi, lampadare, cutii de energie electrică, gaz natural, cabine telefonice, copaci, garduri, poduri, pasaje, autobuze, taximetre. De asemenea, este interzisă şi campania electorală prin maşini cu megafoane sau boxe. Practic, materialele electorale vor apărea doar în spaţiile amenajate special pentru afişaj, în spaţiile comerciale, dacă sunt lipite pe vitrinele interioare.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea hotărârii sunt situate între 2500 şi 5000 de lei şi se aplică beneficiarilor, fie că sunt partide, alianţe electorale sau candidaţi independenţi, pentru fiecare locaţie în care se constată încălcarea.

De asemenea, Masculic a mai anunţat că UDMR doreşte amendarea persoanelor care nu-şi curăţă terenurile de ambrozia, plantă care îmbolnăveşte foarte mulţi sătmăreni. Amenzile sunt cuprinse între 1000 şi 2500 de lei.

Consilierul l-a mai rugat pe colegul său de partid, deputatul Kereskenyi Gabor să discute problema ambroziei la nivel național deoarece planta se dezvoltă foarte mult și numărul celor îmbolnăviți crește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.