Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Hoţi săltaţi după o spargere la Carei. Poliţiştii au depistat o reţea naţională de spărgători

furt carei 4Astăzi, 41 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Maramureş şi Cluj au efectuat şapte percheziţii la locuinţele şi spaţiile de depozitare ce aparţin mai multor persoane din judeţele Alba, Maramureş şi Cluj.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat telefoane mobile, laptop-uri, televizoare, scule electrice, bunuri alimentare și nealimentare, produse cosmetice, țigări, îmbrăcăminte susceptibile a proveni din infracţiuni.

Poliţiştii au depistat trei persoane, imediat după comiterea unui furt dintr-o societate comercială din Carei, judeţul Satu Mare. În autoturismul cu care acestea se deplasau au fost găsite tablete şi laptopuri susceptibile a proveni din furt.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, cei în cauză au pătruns prin efracţie în şase societăţi comerciale din judeţele Alba, Hunedoara, Neamţ şi Maramureş şi au sustras telefoane mobile, laptop-uri, televizoare, produse electronice, scule electrice, bunuri alimentare și nealimentare, produse cosmetice, țigări, elemente de vestimentație noi.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 150.700 lei sumă la care s-au mai adăugat 15.000 lei, prejudiciu rezultat din furtul comis vineri dimineaţa, din magazinul de electronice din Carei.

La sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia vor fi audiate patru persoane (trei din Maramureş şi una din Alba), bănuite că ar fi participat la săvârşirea infracţiunilor.

Faţă de acestea vor fi luate măsurile legale. Alte cinci persoane vor fi audiate în calitate de martor.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.