Lipsa centrelor de colectare a laptelui, o problemă a producătorilor din județ

19 martie 2015 | 0 comentarii

sedinta lapteLa iniţiativa prefectului dr. Eugeniu Avram, joi 19.03.2015, a avut loc o şedinţă de lucru pe tema posibilitaţilor de preluare şi valorificare a laptelui. La această întrunire au participat toţi reprezentanţii institutiilor publice deconcentrate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Şedinţa a fost convocată pentru a identifica problemele cu care se confruntă atât procesatorii cât şi producătorii de lapte din judeţ. În opinia reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate cu atribuţii în domeniu, cei mai afectaţi sunt micii fermieri, care întâmpină probleme în valorificarea laptelui, lipsa centrelor de colectare a laptelui din majoritatea unitaţilor administrativ-teritorial din judeţ fiind cea mai mare problemă. Totodată, în cadrul întâlnirii, directorii şi specialiştii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) şi Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), au prezentat demersurile întreprinse până în prezent în domeniu.

La finalul şedinţei s-a stabilit că este necesară organizarea unei noi întâlniri, la care să participe procesatorii de lapte din judeţ dar şi reprezentanţi din rândul micilor fermieri, pentru a se identifica soluţii concrete în vederea rezolvării problemelor discutate.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Etichete: , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest