Risotto cu pui și ardei copt

25 martie 2015 | 0 comentarii

risotto-cu-puiO rețetă gustoasă, de inspirație italiană, pentru un prânz sățios – risotto cu pui și ardei copt. Ca să iasă bun așa cum le iese italienilor, nu uitați să folosiți orez carnaroli sau arborio. Pentru mai multă claritate, vă prezentăm mai jos și versiunea video a rețetei. Spor la treabă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 120 grame de piept de pui
  • 2 ardei copți
  • 1 ceașcă de orez (arborio, carnaroli)
  • 2 cești de supă de pui
  • 70 ml vin alb sec
  • 100 ml smântână dulce
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline sau unt gras
  • 1 ceapă medie
  • sare
  • piper
  • cimbru tocat

Preparare:

  1. Curățați ceapa și tocați-o cubulețe.
  2. Tăiați ardeiul copt în pătrățele sau fâșii subțiri.
  3. Tăiați pieptul de pui cuburi.
  4. Sotați ceapa într-o tigaie adâncă în uleiul de măsline.
  5. Adăugați puiul și sotați până se albește.
  6. Adăugați orezul (spălat și bine scurs).
  7. Adăugați treptat supa pentru a fierbe orezul.
  8. După ce orezul a absorbit toată supa, adăugați vinul.
  9. Adăugați smântâna dulce, ardeiul copt și cimbrul.
  10. Adăugați parmezanul și opriți focul.
  11. Asezonați cu sare și piper proaspăt măcinat.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de preparare: 20 minute

Porții: 1

Sursa: www.cevabun.ro

Etichete: , , , ,

Categorie: Gastro

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest