UDMR și PNL cer amânarea ședinței pentru votarea bugetului. Coica: ”Salariile vor fi plătite cu întârziere”

1 februarie 2016 | 38 comentarii

conferinta udmr pnl satu mareUDMR și PNL solicită amânarea ședinței Consiliului Local Satu Mare, care trebuia să aibă loc mâine (2 februarie) pentru data de vineri (5 februarie). În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc azi în sala de ședințe a Consiliului Local, reprezentanții celor două partide au spus că solicită acest lucru din cauza faptului că au primit prea târziu proiectul de buget și că nu a fost timp suficient pentru studierea aprofundată a acestuia de către consilierii locali din cele două partide.

La conferința de presă a participat și deputatul UDMR, Kereskenyi Gabor, care a explicat de ce este solicitată amânarea ședinței. ”Solicităm amânarea ședinței Consiliului Local de mâine, care are ca obiectiv principal aprobarea bugetului local pe 2016. Având în vedere că materialele cu bugetul a fost transmise consilierilor locali în după-amiaza zilei de 28 ianuarie, adică joia trecută, și colegii noștri consilieri nu au avut la dispoziție timp suficient pentru a analiza acest buget, solicităm public domnului primar amânarea ședinței de mâine pe data de 5 februarie, adică pe vineri. Așa cum am văzut, consultând proiectul, am constatat lipsa de viziune a conducerii municipiului Satu Mare. Noi și colegii consilieri PNL nu vrem ca acest buget să fie unul de pomană electorală. Până în data de 5 februarie, colegii noștri vor participa la ședințele de comisie, vor cere lămuriri și vor putea formula modificare și îmbunătățire a bugetului, care ne dorim să fie unul de perspectivă și realist”, a precizat Kereskenyi Gabor.

La rândul său, co-președintele filialei municipale a PNL Satu Mare, Romeo Pop, a arătat că poziția PNL este identică în această speță cu cea a UDMR în acest caz. ”Este inadmisibil ca să-ți parvină atât de târziu materialele pe tema bugetului pe anul 2016. Efectiv nu ai timp fizic ca să poată fi studiate. Ne-am gândit încă de săptămâna trecută la acest demers, care iată că s-a materializat, și consider că municipiul Satu Mare merită un buget realist, bine gândit, structurat pe necesități concrete. Consilierii noștri o să încerce să aducă amendamente care vor fi doar în folosul obștei”, a afirmat și Romeo Pop.

În aceeași ordine de idei au făcut declarații atât consilierul PNL, Adrian Albu, cât și consilierul UDMR, Masculic Csaba, cei doi afirmând că, practic, a fost imposibil de analizat propunerea de buget pe anul 2016 într-un timp atât de scurt, acesta fiind motivul pentru care s-a cerut amânarea ședinței pentru vineri.

Ulterior, după conferința de presă a reprezentanților celor două  formațiuni politice, răspunzând solicitării făcute de UDMR și PNL, primarul Dorel Coica a declarat că este de acord cu propunerea formulată de reprezentanții celor două partide, dar că asta va însemna achitarea cu întârziere a unor salarii.

primar dorel coica
Suntem de acord amânarea ședinței pentru vineri. Dar ceea ce nu știau ei, dar au aflat acum, este că în 45 de zile de la elaborarea sa, bugetul ar fi trebuit să fie trecut prin ședința de Consiliul Local. Cele 45 de zile se împlinesc mâine. Astfel, după data de 2 februarie, plata salariilor se va face cu întârziere pentru că nu se va mai lucra după bugetul provizoriu. Deci, începând cu data de 2 februarie trebuie să ai bugetul în Consiliul Local. Asta înseamnă că toate plățile care ar trebui să fie făcute, inclusiv salariile, se vor da mai târziu. Trebuie să înțeleagă și profesorii și ceilalți salariați ai instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Satu Mare, că vor primi salariile mai târziu pentru că așa au dorit consilierii PNL și UDMR. Și asta nu datorită nouă, pentru că noi ne-am făcut la timp datoria, ci datorită lor”, a precizat primarul Dorel Coica.

Tot în cadrul conferinței de presă, Kereskenyi Gabor l-a acuzat pe primar că în loc să se ocupe de bunul mers al orașului se duce în excursii, la care Dorel Coica a răspuns că a fost plecat din oraș pentru a depune cererea de finanțare pentru reabilitarea Stadionului Olimpia, pentru a obține finanțare în ceea ce privește pachetele de străzi ce urmează a fi reabilitate, pentru înființarea celor trei posturi de medici dentiști în școli precum și pentru obținerea de fonduri suplimentare.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (38)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. VASI spune:

  iar kereskeny …meciu zis pe romaneste, ia sa mearga el la camera deputatilor si sa lasa primaria in pace ca inca nu a inceput campania electorala si sa nu mai tot instige pe consilieri ca asta numa circ stie sa faca!

  • Deac spune:

   Coalitia îndreptată fix impotriva cetatenilor orasului.Felicitări.

  • Oli spune:

   Da ce sa faca Gabor la Bucuresti?indemnizatia le intra pe card chiria la hotel e platita asa ca oricum se plictiseste.

  • cetatean maghiar spune:

   Toti consilierii UDMR plus PNL fac campanie pentru deputatul platit din bani publici pentru a ne reprezrnta in Camera Deputatilor pe pielea noastra.Ba ca se abtin ba ca amana ba ca se impotrivesc….

 2. Babanu spune:

  Coica! De ce n-ai pregatit materialele in timp??? Iara vrei sa sifonezi banul public???!!! Du-te acasa, adio

 3. Bozai spune:

  Cine l-a insotit pe Coica la Bucuresti si Sinaia ? O blonda oare ? Tic-tak!!!

 4. VASILE spune:

  Pai e normal nu au parte la ciolan amina bugetul ,,UDMR se stie ca nu voteaza nimic daca nu are ceva de cistigat vreunul personal

  • satmarean. spune:

   Fara pic de rusine ! Macar de s-ar ineca cu ciolanul ala ! Sunt de toata coma ! Daca lor nu le iese ceva atunci de ce sa aiba si altul?

 5. satmareanu II. spune:

  Domnule doftor Coica, ai observat ca a inceput numararoarea inversa? Ceasul ticaie iar matale pleci inapoi la cabinetele care oricum si acuma administrezi! Tic-tac, tic-tac…

 6. Coco Jumbo spune:

  Babut! Demisia de onoare!!!!!!!!!! Esti lingaul cheliosului Cojak sa-ti fie rusine ordinarule!!!!!!!!!

 7. Bulangiilor spune:

  Aceasta este clasa noastra politica de consilieri.Nu au decat un singur scop sa si urmareasca interesele personale sau de grup.

 8. Sulea spune:

  Din pacate avem un CL dezastruos si acesta este motivul dezvoltarii greoaie al municipiului.

 9. Udmr spune:

  Domnule candidat deputat dumneaviastra a ti luat salariul la timp?Sa va fie rusine pentru aceste instigari.

 10. Sarcizy spune:

  Lingăii de la PNL care s au transformat intr un apendice UDMR in frunte cu mascariciul veterinar le canta in struna doar doar se vor alege cu ceva dupa votul din iunie.PENIBILII.

 11. mariana spune:

  Astia daca nu voteaza impotriva ,amana sau fac ceva tot pe invers sa fie! Nerusinatii!

 12. Daniel spune:

  Mai incuiatilor da voi nu va ganditi putin ca sunt familii in care ambii lucreaza in invatamant si atunci le cumpara unguru o paine?

 13. profesor spune:

  Din nou primim banii cu intarziere? Luna trecuta au intarziat o saptamana. Imi este tot mai greu sa-i fac pe cei de la banca sa inteleaga ca nu sunt rau platnic, ci nu-mi achit rata la timp din cauza altor rau platnici. Noua ni se cere sa elaboram tot soiul de analize, situatii statistice de pe o zi pe alta, ar putea sta si domnii consilieri o noapte treji sa studieze materialul, servind interesul public…

 14. Katy spune:

  Hoarda udmr ista plus neinsemnatii de la Pnl lovesc din nou in interesul satmarenilor.

 15. limba noastrã spune:

  Coica deja-i istorie. S-a zis cu el. Dar din pacate a compromis administratia romaneasca. Sper sa vina dl. Ratiu sau dl. Albu sa faca ordine

 16. liberal spune:

  Domnule Albu, va stiam un liberal serios, dar credeti-ma, sincer nu inteleg cum puteti sta la masa cu un neica-nimeni, un traseist penal care pana mai ieri era la masa cu Laura Bota in PMP si acum are neobrazarea sa reprezinte alaturi de d-voastra PNL-ul. Va compatimesc, ati ramas perseverent valorilor liberale, dar sa ajungeti sa stati la masa cu acel individ libidinos, lipsit de caracter si de cei 7 ani de acasa, parca e prea mult. Pacat de ce se alege de acest partid, pacat de d-voastra.
  Acest municipiu ar avea nevoie de experienta d-voastra acumulata ata in afaceri cat si in administratia publica, adr din pacate forma in care se prezinta PNL la aceasta ora, este jalnica.

  • Brateanu spune:

   Ce sa faca saracul, sta si el pe langa cine poate, de ex pe langa acest individ, Porc Romeo.
   Uitati-va bine la el ca in curand nu il veti mai vedea, si oricum nu va fi nici o pierdere, acest izmenar parvenit, sifilitic forestier, numit cap de porc. Fugi ma si te ascunde, pe tine nu te voteaza nici nevasta, izmenarule,
   Pleaca ma si ocupate de carnati, din pacate nici la aia nu te pricepi, veterinarule,

 17. bogdan spune:

  pnl + udmr = familia flinstone

 18. ciuma spune:

  PSD = ciuma rosie, coruptie, adunatura de puscariabili

  • bogdan spune:

   cred ca va mananca ciuma rosie, pe galbeni portocalii ce sunteti mafiotii nr 1 din judet

   • bogdan spune:

    cu SASU PENALU seful lumii interlope din sm, COZMA traficantu de tigari mare avocat se apara singur el pe el, cu romi pop lingaul, cu panea betivu, cu blidareasa fotomodeala, cu romeo dormeo, cu albu si ala mare filosof dar n a facut nimic in administratie mai vrei ciuma?

 19. haremu spune:

  domnule COICA , te rugam pe noi haremul din primarie sa nu ne intirzii cu salarul , noi am fost singurele ca ti-am inghitit minciunile 4 ani , esti cel mai mare mincinos de primar din istoria SATMARULUI , sa nu uiti asta te rugam

  • dan spune:

   Nu va e rusine? Coica intarzie salariile sau cei din UDMR cu aliatii lor din celalalt partid!?

   • sCoica vesnic intarziatul spune:

    Nu va intrebati de ce a depus sssCoica asa tarziu bugetul spre aprobare. Sau nu a stiut ca trebuie platite si salariile sau asta a fost de fapt strategia: hai aprobati prostiile pe care le propun ca nu primesc salariile x si y!!!!!!!!!!!!!!!!!!NU mai e timp!!! Greseala! De ce nu a de pus BUGETUL MUNICIPIULUI SATU MARE mai repede? De ce? De ce? De ce? Oare pentru ca e plecat tot timpul si nu stiu angajati ce sa includa si ce nu in buget? Oare?

 20. sathmar spune:

  Coica tic-tac-tic-tac-tic-tac. In 6 iunie pleci dobitocule

 21. Interes spune:

  Da cine e si Romica asta! Am inetles ca a falimentat ceva firme si acum nu mai are de lucru! Isi cauta de lucru!

 22. caracter spune:

  da cine e si romi pop traseistu? de la pmp acum la pnl maine il vezi la udmr si raspoimaine la unpr pe urma la psd si tot asa, ce fel de om e asta, ce incredere iti inspira?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest