Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Proiectul Mega Mall-ului NEPI, în atenția procurorilor

mega-mall-2Cazul Mega Mall-ului NEPI ajunge pe masa Parchetului. Procurorul Marius Iancu, noul şef al secţiei Penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă că va aprofunda acuzaţiile privind constituirea unor grupuri de interese, făcute de purtătorul de cuvânt al PSD Satu Mare, Silviu Sumlaş, referitor la blocarea proiectului mall-ului.

Întrebat ce părere are despre acuzaţiile aduse de Silviu Sumlaş, procurorul Marius Iancu a răspuns că va aprofunda cazul iar dacă sunt suspiciuni de infracţiuni va lua măsuri.

Amintim că proiectul Mega Mall NEPI de la Satu Mare se află pe punctul de a fi amânat sau, în cel mai rău caz, anulat, din cauza unei singure persoane. Consilierul local PSD, Silviu Sumlas, a dezvăluit, într-o conferință de presă, care sunt dedesubturile în ceea ce privește blocarea proiectului și a cerut public, în numele partidului, primarului municipiului Satu Mare să nu blocheze investiția NEPI.

Silviu Sumlas a declarat că în urmă cu o săptămână, Primăria Satu Mare a organizat o licitație publică deschisă cu strigare pentru un teren de 20 de mp aflat în zona în care NEPI ar urma să construiască mega mall-ul. Din comisia de licitație a făcut și el parte, și a precizat că s-au prezentat două persoane: un sătmărean și un reprezentat NEPI.

În cele din urmă, câștig de cauză a avut sătmărenul, căruia Sumlas nu a vrut să-i dezvăluie numele, oferind un preț exorbitant: 1003 euro/mp. Adică peste 20 de mii de euro pentru cei 20 de mp.

Acum, sătmăreanul care a cumpărat terenul respectiv va recurge la ieșirea din diviziune a acelui teren și alte formalități la Cadastru, care vor dura ceva timp. După opinia lui Sumlas, cel puțin în perioada în care va dura aceste formalități, NEPI nu va putea construi pentru că nu se știe exact unde se află acei 20 de mp în parcela mare de 2.000 de mp.

Consilierul local PSD mai spune că are dubii în ceea ce privește corectitudinea organizării licitației, care a fost pusă la cale de câțiva angajați din cadrul Primriei Satu Mare și votat de fostul consiliu local.

”PSD trage un semnal public de alarmă și cerem public primarului să nu se lase intimidat să nu se lase intimidat de unele persoane și să continue cu NEPI. Anumiți angajați din Primăria Satu Mare au aurgumentat că orașul a avut de câștigat primind 20 de mii de euro pe un teren de 20 de mp, dar nu spun că orașul Satu Mare poate pierde o investiție de 40 de milioane de euro, cât cotă proiectul NEPI. Unii angajați din Primăria Satu Mare pot face în așa fel încât investiția să fie amânată sau chiar anulată, lucru ce i-ar afecta pe toți sătmărenii. Singurul care poate remedia această problemă este primarl. Cerem public să nu oprească proiectul”, a mai spus Sumlas.

Consilierul PSD a mai arătat că există anumite persoane sau grupuri de interese care vor să submineze economia orașului Satu Mare, lucru ce i-ar putea afecta grav pe sătmăreni. 

 

5 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    Cel care a oferit aceasta suma exorbitanta pentru acei 20 mp ar trebui verificat prima data!In primul rand de unde provin acei bani,cum i-a obtinut,in ce mod,cu ce se ocupa?Eu cred ca cel mai competent ar fi DIICOT-ul!Niste listinguri telefonice ale ultimilor luni,cu cine are legatura acest individ sau cine l-a pus sa mearga sa liciteze?Aceste lucruri se pot foarte foarte usor afla!

  2. Iosif Visarionovici Chaplin Răspunde

    “cel puțin în perioada în care va dura aceste formalități”-SUNA BINE??Prietene redactor,du-te sa-ti iei bacul !!Iar despre terenul cu pricina daca nu l-a luat budy,atunci inseamna ca l-a cumparat vreun fraier de pe la primarie care spera sa obtina de la NEPI un pret dublu,triplu etc. !!

  3. La bulau cu ei Răspunde

    Domn’ procuror dale in gura de EXCROCI, sa auda si Satmarul cine trage in cacat acest oras, si sa mai aiba buca sa candideze la functii in primarie. La bulau cu jegurile orasului !!!!!!!!!!!!!!

  4. ffff Răspunde

    nu este un pic cam ciudat daca rasfoiesti ziarele online ale diferitilor autori de exemplu dl Valer Marian acest consilier local PSD e cam prieten la catarama cu acest procuror…. nu este cumva un joc de-a soarecele si pisica gen X pune mingea si centreaza iar Y musai trebuie sa de-a cu capul. daca ar fi numai un pamflet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.