Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

NEPI pregătește începerea lucrărilor la mega mall. Se face curățenie (FOTO&VIDEO)

nepiReprezentanții New Europe Property Investments (NEPI) au făcut deja primi pași în vederea demarării lucrărilor de construcție a Shopping City Satu Mare, cunoscut de sătmăreni și ca mega-mall NEPI.

Astfel, de mai multe zile, în zona unde va fi construit mall-ul NEPI, cea cuprinsă între Kaufland și strada Dunării, au fost demarate o serie de lucrări de curățare. De asemenea, au fost demolate, sau se află în curs de demolare, câteva case care au fost achiziționate, cu tot cu terenul aferent, de cei de la NEPI. Lucrările de curățire a zonei sunt efectuate de o firmă din Satu Mare.

În cel mai scurt timp posibil, NEPI va primi și autorizația de construire, astfel că, foarte probabil, de la jumătatea lunii martie vor fi demarate lucrările efective.

Proiectul NEPI de la Satu Mare va avea o suprafață de 18.000 mp, iar mall-ul ar urma să fie unul regional, investiția anunțată fiind de 40 de milioane de euro doar în centrul comercial.

Potrivit Colliers, pentru anul 2017, volumul de spații comerciale este estimat la 180.000 mp, în condițiile în care va fi finalizat și Shopping City Satu Mare.

Reprezentanţii investitorului NEPI au participat recent la o discuţie cu primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, pentru a stabili ultimele detalii legate de demararea investiţiei Mega Mall în Satu Mare. Printre altele, s-a reiterat și faptul că investitorul va contribui financiar la costurile de proiectare a podului pietonal peste Someş.

Locația viitorului mall este în locul fabricii Sarmex de pe drumul Careiului, în apropierea hipermarket-ului Kaufland.

„Mega mall-ul NEPI va fi unul modern, cum nu mai există în Europa Central-Estică”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor în cadrul unei conferințe de presă la finele anului trecut. Acesta va fi un mall regional care va avea două fațade, una spre Drumul Careiului și una spre Someș.

Edilul a mai subliniat și faptul că NEPI va participa cu 100.000 de euro pentru construirea unui pasaj pietonal care va lega Piața 25 Octombrie de noua zonă comercială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.