Ultima actualizare: ieri, 21:12

 

Locale

VIDEO. Controale înainte de Paști, în județul Satu Mare. S-au dat amenzi de peste 100.000 de lei

Controale înainte de Paști, în județul Satu Mare. Până în acest moment au fost aplicate sancțiuni contravenționale de peste 100.000 de lei, iar controalele vor continua până de Sărbători.

Marți dimineața, 30 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Ioan Tibil a anunțat măsurile de siguranță pe perioada minivacanței și a Sărbătorilor Pascale puse în aplicare de comisia mixtă formată din Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectiv Protecția Consumatorilor. Reprezentanții acestor instituții au fost în control în magazine și piețe și au aplicat zeci de amenzi. De asemenea, sancțiuni au fost aplicate și de Poliția Satu Mare, iar controalele vor continua în această săptămână.

,,Comisia desfășoară deja acțiuni de control în piețe, în magazine și în alte locații de comercializare a alimentelor. (…) Până în acest moment, comisia mixtă a realizat în județ un număr de 20 de controale, din care 14 la unitățile de desfacere a produselor alimentare și 6 în piețele agro-alimentare”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Ioan Tibil.

El a spus că până în acest moment au fost aplicate zeci de sancțiuni în valoare de peste 100.000 de lei.

,,Până în acest moment au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale. Patru amenzi aplicate de Direcția de Sănătate Publică, în valoare de 29.200 de lei, DSVSA-ul două amenzi în valoare de 11.200 de lei, Inspectoratul Județean de Poliție trei sancțiuni în valoare de 15.000 de lei, iar Protecția Consumatorilor a aplicat 12 amenzi contravenționale în valoare de 70.000 de lei și un avertisment”, a spus prefectul Ioan Tibil.

De asemenea, au fost retrase de la vânzare 23,65 kg produse alimentare, 250 bucăți ouă, bunuri generale ridicate în valoare de 7.350 lei, 103 kg alimente oprite de la comercializare temporar (neetichetate corespunzător) și 5,4 kg produse cu data de durabilitate depășită, oprite definitiv de la comercializare.

,,Am solicitat șefilor de inspectorate și de servicii deconcentrate să nu facă rabat de la aplicarea cu fermitate a legii, de a preveni orice abatere care poate pune în pericol sănătatea cetățenilor”, a mai spus prefectul județului Satu Mare.


CITEȘTE ȘI:

17 comentarii

  1. Milițianul Răspunde

    Țibilule, dar contrabanda de țigări nu trebuie combătută? Mafia din piața nr. 1 a bișnițarilor nu trebuie stârpită? Asta nu trebuie fiscalizată? Ei nu trebuie să plătească taxe la stat, decât cei din piețe sau magazine? Sau ei sunt fraierii poporului?
    Să nu facă nici un rabat de la amendare a contravenientului, da de sunt ei, criminali?
    Amenzi maxime? Băi tembelule, unde trăiești?
    Eu zilnic muncesc de la ora 4 până la ora 18 ca să trăiesc modest, isr tu cu salar baban de 10 mii lei într-o lună vi să mă amendezi pe mine care câștig 3000 lei lunar după ce îmi plătesc toate dările către stat?
    Iar tu mândru OPC vi să îmi dai amendă ca și taxă de protecție 1000 lei, iar dacă comentez că faci abuz de putere, mă ameninți cu amendă maximă și închiderea unității?
    Srimate autorități care amendați să vă faceți planul pentru primele de Paște, să vă pedepsească Dumnezeu după intenția inimii.
    Iar pentru cei ce vor cârcoti împotriva mea, vă doresc să munciți legal ca și mine, și să vină STATUL să vă ruineze munca prin care asigurați pâinea familiei.

  2. yx Răspunde

    Haha, deci de la 4 pana la 18 sunt 16 ore. Vad ca merge matematica… omg

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Corrrect!!!!! Că și organul este om, trebuie să bea și să mănânce și el, are sărbătoare și el! Țineți-o tot așa până ruinați complet colonia asta. Sunt de acord ca cei care fac mizerii să fie prinși dar nu vânătoare preferențială numai într-o direcție pe când cei mari sunt protejați! Apoi citim iar că alertă alimentară la marketuri că iar și iar apare ceva. Păi cine trebuie să vegheze, să controleze? Nu tot voi? Cine are ureche să facă bine și să audă că de la pandemie încoace s-au înmulțit foarte mult falimentele la firmele mici, locale care chiar făceau calitate.

    • Logical Răspunde

      Exact de aia apar alertele pentru ca autoritatea supravegheaza si trimite probe la laborator, si unde sunt probleme se retrag produsele alimentare de la comercializare, altfel nu ai mai citi despre alerte. http://www.ansvsa.ro/informatii-pentru-public/rasff-romania/

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Și de aia alertele de pe același lanț de magazine apare cu câteva zile mai târziu față de alerta din Ungaria. Atenție, pe același produs în același lanț de magazine care este și la ei dar și la noi. Ultima oară am observat la alerta cu salmonella de la Lidl. Așa că lasă tu explicațiile că ești penibil. Ai noștri sunt doar niște roboței care transmit mai departe ce le vine de sus. Nu mă provoca că încep să dau exemple cu subiect, predicat și cu nume ce și cum în ajun de Paște.

        • Logical Răspunde

          Baga mare fraiere…furnizorii sunt diferiti pe produse cu brandul propriu nu poate sa faca fata in toata Europa un singur producator, mai exista si loturi diferite in functie de originea materiei prime, dar prostul tot prost ramane.

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Fraier în plus! Este vorba de exact același tip de produs, exact aceeași marcă, același brand. Nu trebuie să faci față la nimic în plus decât să ai ochii deschiși și să vezi ce se întâmplă la vecini. Pentru că dacă ai un produs concret care a intrat în procedura de alertă și știi că este mai mult ca sigur și la noi pe raft doar trebuie să verific dacă este ori ba. Doar ca să vezi alerta la noi a fost la 4 sau 5 zile diferență. Adică mai târziu. Lasă tu poveștile. Știm cu toții că sistemul de la noi reacționează cum reacționează și este ineficieantă ca de obicei. La noi se tratează efectul și nu cauza. Mai ales dacă produsul vine din vest trebuie să întrebăm înainte dacă avem voie să observăm măgăria ori ba. Așa că mai bine taci.

          • Logical

            Habar n-ai dar m-ai convins. 🤣 Paste fericit! (inca nu au cosit pe dig)

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            @Măi Logical, lasă poveștile că nu ne/mă convingi. Diferența dintre tine și mine este că eu chiar urmăresc și compar de o vreme aceste reacții. Tu poți trăi în lumea ta virtuală în care statul te ocrotește și face totul pentru binele tău. În momentul în care statul nu va mai practica omerta parțială privind cine a fost prins în ofsaid atunci se poate considera că se poate pleca într-o discuție civilizată. Până atunci toate-s praf în ochi și de multe ori tardive. Vezi cazul recent cu fetița de 4 ani moartă de infecțâie de salmonella de la pește. Și ca să vezi după acest caz de deces repede se spune că da, că de fapt au mai fost cazuri în zonă în ultima vreme. Așa că te rog frumos stai blând și taci.

          • Logical

            N-as zice nimic daca ai realiza ce vorbesti. E ca si cum ai ghici ce are in cap un individ undeva pe lumea asta. In cazul ala discutam deocamdata de ceva despre care inca nu sunt rezultate de laborator concludente. Cauta pe google si o sa gasesti cazuri similare in marele vest eminent (de exemplu Germania) unde a fost un cazul renumit cu E Coli unde au murit din pacate multi oameni si initial s-a crezut ca era de la castraveti ulterior era alta sursa https://en.m.wikipedia.org/wiki/2011_Germany_E._coli_O104:H4_outbreak#:~:text=In%20all%2C%203%2C950%20people%20were,UK%2C%20Canada%20and%20the%20USA. . Asa ca taci odata, nu poti vb ca specialist ca deja ti-ai dat cu firma in cap, nu mai denigra institutiile statului fara cunostinte in domeniu, stirile prost tv face romanu’ specialist in toate. Stiu ca-mi pierd timpul cu prostiile tale dar sper sa te ignore restul cititorilor care iti citeste balivernele. “Conversation over”, nu mai raspund provocarilor tale.

  4. 123456789 Răspunde

    Cine munceste nu are timp sa castiga bani.

  5. io Răspunde

    totul intru bunastarea bujetului.

  6. Satmarean Răspunde

    Numarul si valoarea amenzilor nu trebuie sa fie obiective de atins . Controalele trebuie sa fie continui si nu pana la……..Preventia trebuie sa primeze .Putin deranjeaza succesul prezentat .

  7. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    @Logical, institutiile statului se denigreaza singure. Vezi cazul azilelor groazei, vezi incendiul de la Crevedia si ca sa vezi dupa ce trece evenimentul se reia totul de unde a ramas. Tu poti fi mandru ca esti un idiot de serviciu. Ce am afirmat pna acum pot documenta si nu ma refer la sfantul tau google sau wiki. Asa ca tu sa taci. Stiu ca nu e vina ta ca esti asa un idiot. Tu te crezi mare okos dar de fapt esti doar o trompeta. Tu tu in persoana ta te vei confrunta cu tarele sistemului atunci sa te vad.

    • 🥱 Răspunde

      Esti confuz, treci de la un subiect la altu. Era vb exclusiv de sistemul de alerte.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Și eu despre sistemul de alerte vorbeam. Doar că vezi tu sistemul se comportă la fel și în alte domenii. Așa că du-te și cască în altă parte. Nu cred că vorbeam cu tine. În momentul în care tu așa pe persoană fizică vei avea nevoie de ceva de la sistem pe care îl susții și pe care îl finanțezi din greu , exact fac și eu la fel și mulți alții, și la final te trezești că dă rateuri și uite că nieni nu e de vină atunci când e vorba de tine și tu vei fi lezat nu vei vorbi la fel. Vezi și cazul de la spitalul Pantelimon cu 17 morți dar nimeni nu e vinovat. Dar toată lumea din branșă știe ce s-a petrecut acolo. Cum se spune – somnul rațiunii ce naște?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.