Ultima actualizare: azi, 16:42

 

Locale

Lumina Sfântă ajunge, și în acest an, în municipiul Satu Mare

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la Aeroportul Internaţional „Otopeni”, anunţă Biroul Patriarhiei Române.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Așadar, sâmbătă seara, Lumina Sfântă va ajunge, ca în fiecare an, și în municipiul Satu Mare.

Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, de la Bucureşti la Chişinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

7 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Sa zic ceva? Nu, mai bine nu ca numa’ imi fac pacate si pe urma ajung sa aranjez cartile la biserica si stim mai departe ….

  2. carcotas Răspunde

    Secole a fost lumina ne-sfanta de Pasti?

  3. Bia Răspunde

    Iar merge nesimțitul de Beseni pe contrasens în aeroport și aproape să lovească enoriașii
    Gunoaiele dracului

  4. comentator Răspunde

    Mi-am luat deja popcorn ca să nu cumva să rămân fără pentru că mă aștept la o adevărată bătălie pe lumina de la Yerushalaym printre aleșii noștri care știu de pe acum că se vor da în stambă ca să ne demonstreze pe ultima sută de metri că ei sunt cei mai merituoși. V-ați pus măcar odată întrebarea că oare acum nici 20 de ani cum de reușeam să sărbătorim Paștele fără acest spectacol grobian de la Aeroport??? Sau numai atâta vă ține memoria, așa de puțin?

    • Sâcă Răspunde

      Măscărici…iar tembelești…..

      • comentator Răspunde

        Tembel ești tu și mă confunzi. Numai la ortodocși se poate ca învierea să fie direct de pe ștrand după ce în săptămâna patimilor ai băgat la ghiozdan mici și bere de 1 mai cu niște râgâituri asociate. Asta numai unii sunt în stare să facă. Fuguța la aeroport să fii primul la lumina de la bricheta de la Yerushalaym. Shalom. Penibil. 2000 de ani cum a fost fără????? Sau alții cum pot fi creștini fără să dea buluc grămadă la lumină și uite le merge chiar mai bine?? Știi de ce? Pentru că se ocupă de ce au ei nevoie și nu cheltuie bani și efort uman pe astfel de spectacole. Sper ca afacerea e din bani publici. Că așa este frumos.

  5. Unu Răspunde

    Na amu-i amu! Iar sor bate ca la apa sfintita! 😁😂🤣 Cum va prostest preotii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.