Ultima actualizare: ieri, 23:05
Locale

Aeroportul Satu Mare a avut peste 16.000 de pasageri în 2013

bilant Aeroport, Nicolae Fechete (7)Aeroportul Satu Mare a avut anul trecut 16.195 de pasageri, fiind înregistrate 1062 de mişcări de aeronave.

Directorul instituţiei, Nicolae Fechete, a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, bilanţul pe 2013, arătând că în anul 2013 pe Aeroportul Satu Mare au operat companii aeriene private: Air Alsie, DC Aviation, (DCA), Tiriac Air, Luxaviation. Aceste companii au operat curse charter, dezvoltând segmentul business la nivel de județ. Compania TAROM a fost singurul operator aerian care dezvoltă curse regulate spre şi dinspre Bucureşti (Otopeni).

În cursul anului trecut, Aeroportul a achiziționat un utilaj de deszăpezire o cameră termală destinată supravegherii pe timp de noapte şi un sistem de detectare explozibili lichizi.

Pentru 2014, Aeroportul Satu Mare are prevăzute o serie de investiţii majore în infrastructură, echipamente şi mijloace mobile, precum şi soft-uri IT. Printre acestea se află proiectul privind reabilitarea pistei, extinderea şi modernizarea aerogării, în valoare de 11,8 milioane euro plus TVA. Proiectul se reactualizează urmând să fie depus spre finanţare europeană până în luna martie.

9 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Aeroportul Cluj a avut peste 1 milion de pasageri in 2013.

 2. satmarean Răspunde

  Evident, Aeroportul Satu Mare este unul performant. Acest lucru se datoreaza politicii inteligente de a angaja personal suplimentar pe criterii politice. Modelele angajate sau numirea in functie de sef de birou a unui om fara studii superioare, a strungarului de la UNIO, fost pedelist, actual liberal, Ratiu Alexandru, au contribuit la obtinerea unor asemenea rezultate extraordinare!

  • mihai Răspunde

   Eu nu as avea curaj sa aterizez pe avestaeroport unde toti sunt anagajati pe pile opolitice liberale. Budapesta este cel mai bun aeropott. Sm si stef este zero

  • moscraciun Răspunde

   si a fostului electrician de la romtelecom

 3. satmarean Răspunde

  Da sa ne informeze si despre preturile biletelor de avion de pe aeroportul sm comparativ cu aeroportul bm sau or sau cj. catre bucuresti, pt ca alte curse regulate zice ca nu sunt.
  Si eventual si cat costa aportul propriu la acest proiect de 11,8mil eu plus TVA, care vin din banii nostri. Si dupaia sa ne explice si daca investitia aia e fezabila au ba 😉

 4. sm Răspunde

  Dar de ce se duc toti la consiliul judetean sa-si prezinte rapoartele, nu au nici macar o sala unde se poate face o conferinta de presa? asa bine sint finanti de consiliul judetean????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Propunerile UDMR pentru bugetul municipiului Satu Mare

Grupul de consilieri UDMR a transmis astăzi, printr-un comunicat de presă, propunerile pentru modificarea bugetului propus pentru anul 2014. Redăm...

Închide