Ultima actualizare: azi, 21:59

Totul despre sex

Bolile cu transmitere sexuală

sexCine poate contracta o boala cu transmitere sexuala?

Absolut oricine poate contracta o boala cu transmitere sexuala (BTS). Nu conteaza cine esti: daca ai relatii intime cu cineva, microbii pe care ii are persoana respectiva se pot transmite si la tine. Poti contracta BTS si pe cale orala, iar infectiile transmise astfel sunt in crestere, dar cel mai mare risc il reprezinta raporturile sexuale neprotejate. BTS reprezinta o problema majora oriunde – in Marea Britanie, in Europa si pretutindeni in lume. Statisticile sunt inspaimantatoare: 1 milion de persoane din intreaga lume vor contracta o boala cu transmitere sexuala astazi si cel putin 1 din 10 tineri este deja infectat. Si mai rau, multi nici nu stiu de prezenta bolii pe care o au, asadar este posibil sa o transmita mai departe.

Nu trebuie sa fii promiscuu pentru a contracta o boala cu transmitere sexuala – si cu un singur partener este suficient – dar cu cat ai contact cu mai multe persoane cu atat riscul este mai mare. Pentru a nu-ti pune sanatatea si chiar viata in pericol, trebuie sa practici sexul protejat.

 

Unde sa cauti ajutor

In cazul in care crezi ca ai putea avea o infectie cu transmitere sexuala, fa un control medical cat mai repede cu putinta. Si chiar daca simti ca totul este in regula, tot ar trebui sa iti faci un control in cazul in care ai intretinut relatii sexuale cu un nou partener de curand, – sau , si mai bine, inainte de a incepe sa intretii relatii sexuale cu el.

 

Sexul protejat

Din nefericire, este adevarat ca practicarea sexului protejat poate insemna privarea de acele momente nebune de pasiune spontana. Dar rasplata uriasa este aceea ca iti protejezi sanatatea. Si, nu uita, contractarea unei infectii genitale va distruge oricum orice urma de pasiune!

 

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.