Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Incendiu la un abator din Satu Mare

pompieri_incendiuÎn ziua de 04.03.2015, la ora 02:49, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la un abator, aflat în proprietatea unei societăţi comerciale, din localitatea Satu Mare.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

Pompierii au constatat că ardeau instalaţia electrică a două bazine de încălzire a apei şi pereţii tip sandwich ai halei de producţie, prelucrare şi conservare a cărnii, cu pericol de propagare la întrega hală de producţie.

 Au ars pereţii şi tavanul, pe o suprafaţă de aproximativ de 100 m2, fiind degradate cele două bazine pentru încălzirea apei, din inox şi, parţial, instalaţia electrică .

Sursa probabilă de aprindere : efect termic al curentului electric ;

Mijloace probabile de aprindere : alte tipuri de aparate electrice de încălzire ;

Primul material care a ars: mase plastice.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Incendiul a fost lichidat, datorită operativităţii pompierilor, la ora 03:50.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetăţenilor  următoarele măsuri preventive:

– aparatele electrice, conductoarele electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu. Pentru remedierea defecţiunilor aparatelor şi instalaţiilor electrice se apelează la specialişti;

– nu folosiţi conductoare sau cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător faţă de materialele combustibile;

– nu trageţi de cablu pentru debranşarea unui aparat electric de la sursa de energie. Acesta se poate deteriora, devenind o sursa de incendiu;

– evitaţi folosirea prizelor multiple, în special a celor de calitate îndoielnică, adeseori suprasolicitate, acestea se supraîncălzesc şi există riscul producerii unui incendiu. În cazul unui scurtcircuit, acestea nu se mai pot topi, ducând la încălzirea puternică a cablului de alimentare sau a prizei, creând condiţii favorabile declanşării unui incendiu.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.