Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Se modifică taxa de poluare. Toți șoferii o vor plăti

taxa-autoGuvernul României a găsit o soluție inedită în ceea ce privește taxa de poluare care-i va afecta pe absolut toții românii care posedă autovehicule. Grupul interministerial de lucru pentru găsirea unei soluții pentru returnarea timbrului auto de mediu pare să fi ajuns la o decizie – potrivit unor surse guvernamentale.

Soluția constă în modificarea legislației după principiul ”poluatorul plătește”, astfel încât cumpărătorii de autovehicule să nu mai plăteasca taxa, declarată ilegală de UE, ci aceasta să fie conținută în prețul carburanților.

Potrivit acelorași surse, e vorba de un adaos de 5 bani la litrul de combustibil, bani care vor ajunge în conturile administrate de Ministerul Mediului – autoritate care are de restituit taxele percepute până acum, scrie cursdeguvernare.ro.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis în data de 9 iunie 2016 că taxa de primă înmatriculare percepută de România cumpărătorilor de mașini este ilegală din punct de vedere al legislației UE, după ce România a extins-o și la autovehiculele noi pentru a evita discriminarea pentru care mai fusese o dată condamnată.

Odată stabilită sursa de finanțare, grupul de lucru va stabili și cum și în cât timp vor fi restituite sumele către cei care le vor revendica.

2 comentarii

  1. vatra Răspunde

    si cand se dau inapoi banii platiti deja???cand trebuia platit sa cerut toti bani deodata

    • Romanul Răspunde

      Momentan in 5 rate, 1 rata/an, se returneaza banii cu dobanda…
      Ceea ce oricum e bataie de joc, avand in vedere ca aceasta s-a platit o data, nu in 5 rate. Era vorba ca acuma cand se va modifica se vor primi banii inapoi intr-o singura transa, dar la cat de “cinstiti” sunt politicienii nostri, nu cred ca se va intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.